نشست هم اندیشی رؤسای ستادهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در مشهد
گردهمایی رؤسای ستادهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور با حضور اعضای ستاد مرکزی اربعین حسینی کشور، در مشهد برگزار شد.
رؤسای ستادهای توسعه و بازسازی عتبات عالیات استانها بههمراه اعضای هیئترئیسه ستاد مرکزی اربعین حسینی کشور و جمعی از نمایندگان موکبهای استانها، در مشهد گرد هم آمدند تا درباره برگزاری هرچه باشکوهتر مراسم اربعین حسینی، بحث و تبادلنظر کنند.
*توصیههای معاون وزیر کشور ایران برای اربعین ۱۴۰۳
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خواستار تبدیل اربعین امسال به اربعینی ضد صهیونیستی شد و گفت: در حال حاضر در دنیا با شرایطی مواجهیم و اربعین امسال باید اربعینی ضد صهیونیستی برگزار شود.
سیدمجید میراحمدی اظهار داشت: در دنیا با شرایطی مواجهیم که اربعین امسال باید اربعینی ضدصهیونیستی برگزار شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تمام موکبهای ما باید موکب فرهنگی باشند و محصولات متناسب با این موضوع را تهیه کنند، از موکبداران خواست تا قبل از مسائل مربوط به غذا و آب و اسکان، به فکر این موضوع باشند.
وی با اشاره به شعار امسال اربعین "طریق الاقصی"، گفت: درخواست دارم برای این مسئله واقعا قیام و حرکت کنید. امام حسین (ع) در شرایط امروز از ما میخواهند که اربعینشان اربعینی باشد که صدای مظلومیت مردم مظلوم غزه و مسلمانان بلند شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه به دیگر موضوعات مربوط به اربعین امسال از جمله مراقبت از آسیبها، توافقات با دولت عراق و پنج هدف تعیین شده برای اربعین (امنیت، سلامت، سهولت، عزت و معنویت) پرداخت و اظهار کرد: عزت زائران اربعین، اولویت اصلی ستاد مرکزی اربعین است و بر حفظ عزت و کرامت زائران در اربعین امسال تأکید داریم.
میراحمدی با اشاره به تجربیات گذشته در اربعین، افزود: در گذشته شاهد برخی رفتارهای نامناسب با زائران در مرزها و موکبها بودیم که خوشبختانه با تلاشهای خادمین و مدیریت ستاد مرکزی اربعین، این موارد چند سالی است که به ندرت مشاهده میشود.
وی با تأکید بر الگوگیری از موکبهای عراقی، بیان کرد: باید طوری عمل کنیم که زائران ایرانی همان عزت و کرامت را که در موکبهای عراقی دریافت میکنند، در موکبهای ایرانی نیز تجربه کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به هدف تسهیل سفر زائران، گفت: با توجه به مشکلاتی که در سه دوره هفت روزه برای زائران عراقی وجود دارد، زائران ایرانی باید در سه دوره هفت روزه جداگانه به زیارت بروند لذا موکبهای ایرانی از اول ماه صفر در عراق حضور داشته باشند و تا زمانی که موکبهای عراقی وارد صحنه میشوند، خود را موظف به ارائه خدمات به زائران بدانند.
میراحمدی با اشاره به لزوم حفظ فرهنگ اربعینی، ادامه داد: همه زائران در اربعین یکسان هستند و نباید تبعیضی بین آنها قائل شد و از ستاد مرکزی اربعین درخواست داریم تا در همه ابعاد، فرهنگ اربعینی را حفظ و تقویت کند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی عنوان کرد: برای ساماندهی موکبداران، هر استان موظف است از بین موکبداران خود انتخابات برگزار کند و نمایندگان منتخب در شورای راهبری اربعین استان حضور یابند.
میراحمدی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اربعین، گفت: ستاد مرکزی اربعین مسئول سیاستگذاری، هدایت و مدیریت این مراسم است و استانداران باید با این ستاد همکاری کنند و خادمین اربعی با تعهد و التزام عملی به فرمایشات مقام معظم رهبری، در برگزاری هرچه باشکوهتر اربعین حسینی تلاش کنند.
*"وحدت، هماهنگی و برائت" در اربعین
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در این گردهمایی، "وحدت، هماهنگی و برائت" را محور اربعین ۱۴۰۳ اعلام کرد.
مجید نامجو گفت: این همایش با شعار «وحدت، هماهنگی و برائت» برگزار میشود و امیدواریم این شعار تا پایان اربعین ۱۴۰۳ در وجود همه ما نهادینه شود.
نامجو در ادامه به تشریح مفهوم هر یک از این سه واژه پرداخت و بیان کرد: وحدت به معنای یکپارچگی و همدلی، هماهنگی به معنای همسو و همراستا بودن و برائت به معنای دوری از تفرقه و نفاق است.
جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور تأکید کرد: برای برگزاری یک اربعین موفق، نیازمند وحدت، هماهنگی و برائت بین همه خادمین و زائران هستیم.
*توسعه زیرساختهای اربعین، شرط تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین نیز گفت: توسعه زیرساختهای اربعین، شرط اساسی تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران است.
حسن پلارک با اشاره به رشد روزافزون زائران اربعین حسینی، تصریح کرد: امسال جمعیت زائران ایرانی اربعین به شش میلیون نفر خواهد رسید و در طول سال نیز میلیونها نفر به عتبات عالیات مشرف میشوند و با افزایش تعداد زائران، نیاز به توسعه زیرساختهای اربعین نیز به طور فزایندهای احساس میشود.
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه در سالهای اخیر اقدامات قابل توجهی برای توسعه زیرساختهای اربعین انجام شده است، گفت:، اما این اقدامات کافی نیست و باید با سرعت بیشتری در این زمینه کار کرد و توسعه زیرساختهای اربعین، شرط اساسی تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران باشد.
پلارک به برخی از پروژههای در حال انجام برای توسعه زیرساختهای اربعین اشاره کرد و ادامه داد: در نجف اشرف، پروژه توسعه حرم امام علی (ع) در حال انجام است و در کربلا نیز پروژه توسعه حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) در حال اجراست.
وی از زائران و خادمان اربعین خواست که با صبر و شکیبایی، نارساییهای موجود در زمینه زیرساختها را تحمل و به مسئولان در این زمینه کمک کنند.
*وحدت و انسجام خادمین، رمز موفقیت اربعین
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین، بر لزوم وحدت و انسجام خادمین برای برگزاری اربعینی موفق تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائلی که در رابطه با اربعین باید به آن توجه کرد، موضوع وحدت و انسجام خادمین است.
وی با بیان اینکه همه ما باید تلاش کنیم تا با همدلی و همکاری یکدیگر، اربعینی باشکوه و درخور شان زائران امام حسین (ع) برگزار کنیم، افزود: امروز ستاد مرکزی اربعین وظایف متعددی را در قبال خادمین بر عهده دارد که به طور کامل انجام شده است. به عنوان مثال، ستاد مرکزی اربعین با همکاری دولت عراق، مشکل مربوط به موکبها را حل کرده است.
پلارک با بیان اینکه ستاد مرکزی اربعین همواره در کنار خادمین خواهد بود و از آنها حمایت خواهد کرد، گفت: ما باید با وحدت و انسجام خود، اربعینی ماندگار را رقم بزنیم.
*اربعین، منافع آمریکا در غرب آسیا را به خطر میاندازد
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی نیز با اشاره به دو نامه از آقازادههای علامه بهجت و علامه امینی، گفت: در این نامهها، به نقش و جایگاه اربعین در حفظ و صیانت از ارزشهای اسلامی و انقلابی اشاره شده است.
غلامرضا احمدی با بیان خاطرهای از آیتالله بهجت، افزود: ایشان در یکی از ملاقاتها، فرمودند که اگر کسی به ما پناهنده شود، نمیتوانیم او را پناه ندهیم.
وی در ادامه به مصاحبهای از حجتالاسلام مصلحی، وزیر اطلاعات دولت احمدینژاد، اشاره کرد و گفت: ایشان در این مصاحبه، از حضور ۵۰۰ نفر از دانشمندان آمریکایی در راهپیمایی اربعین خبر داده بودند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی، با بیان اینکه این دانشمندان تحت نظر پنتاگون و سیا به ایران آمده بودند، افزود: آنها پس از شرکت در راهپیمایی اربعین، به این نتیجه رسیدند که اگر آمریکا نتواند این راهپیمایی را متوقف کند، منافع خود در غرب آسیا را از دست خواهد داد.
احمدی با اشاره به اهمیت حضور علما و بزرگان در هیئت امنای ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: وظایف اعضای هیئت امنا در برخی مقاطع ۶ تا ۷ سال است که به آنها ابلاغ نشده، این امر موجب شده است که کارها به خوبی پیش نرود.
انتهای پیام/
- ۰۳/۰۳/۱۳