موکبهای اربعینی با توزیع غذا و تأمین جهیزیه دوباره فعال شدند
موکبهای اربعینی که در حال آمادگی حضور در اربعین حسینی هستند، همزمان با عیدغدیر دوباره فعال شدند و علاوه بر راهاندازی ایستگاه صلواتی و جشن غدیر و حتی کمک به بیماران کرونایی، اقدام به تأمین جهیزیه برای نوعروسها کردند.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، موکبهای اربعینی که زیر نظر ستاد بازسازی عتبات فعالیت میکنند، یادگاری از سردار شهید قاسم سلیمانی هستند که این موکبها ابتدا با هدف همراهی با عراقیها در ایام اربعین و پذیرایی از زائران امام حسین (ع) در حماسه عظیم اربعین تشکیل شدند، اما به مرور زمان با توجه به ظرفیتهای موکبها، آنها در بحرانها و مشکلاتهای کشور در سریعترین زمان ممکن به کمک مردم رفتند و حتی از ابتدای شیوع کرونا برای مهار این ویروس وارد عمل شدند.
فعالیت دوباره حدود ۱۰۰ موکب اربعینی همزمان با غدیر
البته در اوایل شیوع کرونا پس از مدتی حضور و فعالیت موکبهای اربعینی کمتر شد و بسیاری از آنها برای حضور در حماسه اربعین آماده شدند، اما سال گذشته با توجه به شرایط کرونا و نپذیرفتن عراق برای حضور زوار و موکبهای خارجی، از ایران هم هیچ موکبی در ایام اربعین به عراق اعزام نشد و موکبهای اربعینی فعالیت خود را در داخل کشور ادامه دادند تا بتوانند گرهای از مشکلات مردم باز کنند.
بر همین اساس، گروهی از موکبهای اربعینی از سال گذشته تاکنون برای کمک به نیازمندان و افرادی که با شیوع کرونا و گاهی تعطیلیهای کرونایی در تأمین معیشت و گذران زندگی دچار مشکل شدند، آستین بالا زدند و در هر دوره فعالیتهای مختلفی را اجرایی کردند؛ به طوری که در ایام دهه ولایت و به ویژه عید غدیر بسیاری از این موکبهای اربعینی برای پاسداشت این عید بزرگ در شهرهای مختلف مستقر شدند و همچنان نیز با برنامههای مختلف سعی در کمک به نیازمندان و بیماران کرونایی دارند.
توزیع آب آشامیدنی بین مردم سیستان و بلوچستان
یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره حضور موکبهای اربعینی در سطح کشور و توجه به پاسداشت عید غدیر، درباره برنامههای موکبهای اربعینی در روزهای گذشته و آغاز مجدد فعالیت این موکبها میگوید: یکی از اقدامات موکبهای اربعینی در روزهای گذشته، کمک به نیازمندان و به ویژه مردم سیستان و بلوچستان بود که با توجه به قطعی آب با مشکلاتی مواجه بودند. آنها یک هزار بطری آب آشامیدنی بین مردم توزیع کردند و علاوه بر این، همزمان با عید بزرگ عذیر حدود ۱۰۰ موکب اربعینی پای کار آمدند تا جشن غدیر را برگزار کنند و پس از آن به کمک نیازمندان بپردازند.
توزیع گوشت قربانی بین نیازمندان
همزمان با ایام دهه ولایت و به ویژه عید قربان که سنت حسنه قربانی کردن بین مردم رواج دارد، با کمک موکبهای اربعینی ۴۳ رأس گوسفند و یک نفر شتر قربانی شد و گوشت آن بین نیازمندان شهرهای مختلف با اولویت مناطق محروم توزیع شد.
آشپزخانه اربعینیها دوباره فعال شد/ توزیع ۲۷ هزار پرس غذا در دو روز
همچنین در ایام دهه ولایت، موکبهای اربعینی با استقرار در مناطق محروم و حتی مکانهای پرتردد، موکبهایی راهاندازی کرده و بین مردم غذا توزیع کردند؛ به طوری که آشپزخانههای موکبها دوباره فعال شد و نه تنها بین کادر درمان بلکه بین مردم و نیازمندان غذای نذری توزیع کردند؛ تا جایی که در دور روز ۲۷ هزار پرس غذا توسط موکبها طبخ و توزیع شد.
توزیع بیش از ۵.۵ هزار بسته معیشتی همراه با عیدی غدیر
یکی دیگر از اقدامات موکبهای اربعینی در روزهای اخیر، توزیع بستههای معیشتی بود که در سه روز منتهی به عید سعید غدیر بیش از پنج هزار و ۵۵۰ بسته معیشتی به خانوادههای نیازمند اعطا شد. در این بستههای معیشتی سعی شد تا به نوعی فرهنگ غدیر نیز ترویج پیدا کند؛ به طوری که عیدی کوچکی نیز در آن قرار داده شده بود تا افراد با دیدن آن به یاد غدیر و این عید بزرگ باشند.
راهاندازی ۳۰ ایستگاه صلواتی و توزیع ۶۰ هزار قرص نان در روز غدیر
از دیگر اقدامات موکبهای حسینی در جشن غدیر، راهاندازی ایستگاههای صلواتی و توزیع نان بود که ۳۰ ایستگاه صلواتی در شهرهای مختلف راهاندازی شد و در این ایستگاهها با رعایت نکات بهداشتی بیش از یک هزار بسته عیدانه شامل کیک بستهبندی و شکلات و ... توزیع شد. توزیع ۲ هزار بستنی نیز از دیگر اقدامات موکبها در سطح کشور همزمان با عید غدیر بود. ایستگاههای نان صلواتی و نانواییهای سیار نیز همزمان با عید غدیر در شهرهای مختلف راهاندازی و بیش از ۶۰ هزار قرص نان بین مردم توزیع شد.
تهیه ۲۰ کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی
علاوه بر این، کمک به بیماران کرونایی از دیگر اقدامات موکبها در این ایام به شمار میرود که موکبها در کنار توزیع آب میوه طبیعی، سعی کردند با تهیه کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی به کمک آنها بشتابند؛ به طوری که با هزینه جمعآوری شده، ۲۰ کپسول اکسیژن تهیه و به بیماران کرونایی اهدا شد.
تأمین ۸ سری جهیزیه برای نوعروسها
یکی دیگر از اقدامات موکبها در سالهای اخیر، تهیه و تأمین جهیزیه برای نوعروسان است که همزمان با عید غدیر که بسیاری از زوجهای جوان سعی دارند در ایام مبارکی به خانه بخت بروند، موکبهای حسینی هشت سری جهیزیه برای زوجهای جوان تأمین و اهدا کردند. همچنین یک دستگاه کولر به خانواده نیازمند در مناطق جنوبی توزیع اهدا و دل خانوادههایی با کمک اربعینیها شاد شد.
هدیه ۵ میلیون تومانی یک موکب به نیازمندان در جشن غدیر
برخی از موکبهای اربعینی که برای اربعین خیز برداشته بودند، برخی از هزینههای پیشبینی شده برای راهاندازی موکب اربعین و پذیرایی از زوار امام حسین (ع) را به هدیه دادن به نیازمندان اختصاص دادند؛ به طوری که یکی از موکبهای حسینی پنج میلیون تومان به نیازمندان هدیه داد تا گرهای از زندگی آنها باز شود.
کاروان شادی اربعینیها همزمان با عید غدیر در شهرهای مختلف
علاوه بر این، راهاندازی کاوران شادی غدیر و دادن گل به مردم در روز عید غدیر هم از اقدامات موکبها به شمار میرود که تا دو روز بعد از عدی غدیر این مراسم در سطح شهرهای مختلف برگزار شد.
تلاش برای حضور موکبها در عراق همزمان با اربعین برای پذیرایی از زائران امام حسین (ع)
موکبهای اربعینی که امسال برای حضور در مراسم اربعین و پذیرایی از زوار امام حسین (ع) بسیار امیدوار هستند، از مدتها قبل در حال برنامهریزی برای حضور در عراق هستند. البته همانطور که هنوز ستاد اربعین و طرف عراقی درباره وضعیت اربعین امسال اطلاعرسانی نکرده است، اما به نظر میرسد با توجه به درخواست عراق در آخرین روزهای منتهی به اربعین، امسال هم برخی از موکبها امکان اعزام به عراق داشته باشند؛ تا جایی که حتی دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی به اعزام حدود ۵۰۰ موکب اربعینی به عراق همزمان با ایام اربعین حسینی اشاره کرده است و با توجه به اینکه هر موکب حدود ۴۰ خادم نیز دارد، نزدیک به ۲۰ هزار ایرانی در قالب موکبهای اربعینی به عراق اعزام خواهند شد. البته هنوز اعزام موکبها نیز به قطعیت نرسیده است؛ چرا که اعزام موکبها نیز در گرو فروکش شدن کرونا و همچنین موافقت عراق و ستاد کرونای کشورمان است.
به گزارش فارس، موکبهای اربعینی در سالهای اخیر به ویژه در بحرانها فعال بودند و حتی در سیل خوزستان و گلستان و سایر شهرهای کشور در فروردین ۹۸ توسط سردار قاسم سلیمانی فراخوانده شده و به مناطق سیل زده اعزام شدند و حتی در بخشهای مختلف از طبخ و تهیه غذای گرم و حتی تعمیر وسایل سیل زدگان یا حتی شستن فرشهای آنها وارد عمل شدند. پس از ان نیز در هر بحرانی موکبهای اربعینی سعی داشتند تا در خط مقدم کمک به نیازمندان باشند. حتی در اوایل کرونا موکبهای اربعینی اقدام به راهاندازی کارگاه دوخت ماسک و گان و وسایل بهداشتی کرده و در برخی مناطق مواد ضدعفونی بین مردم توزیع و اقدام به ضدعفونی معابر کردند.
انتهای پیام/
- ۰۰/۰۵/۱۳