ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۳ ثبت شده است

۲۱
خرداد

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: دستگاه‌های اجرایی «مشارکت مردم» در تحقق شعار سال را از ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات الگو بگیرند.

 

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در دیدار محمد جلال‌مآب رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، با تاکید بر اینکه در شعار سال بخش " با مشارکت مردم" روشن‌ترین مصداق است، گفت: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که تمام دستگاه‌های اجرایی از بازسازی عتبات عالیات و جریان اربعین الگو بگیرند، این پروژه‌های عظیم، جمعیت چند میلیونی، کمترین هزینه، ارزانترین قیمت، خودجوش و با کمترین آسیب باید نوشته شده تبدیل به درس شود.
آیت الله محمدی لائینی اضافه کرد: چرا در حوزه اقتصاد درب‌ها بسته است، اما در اربعین و بازسازی عتبات عالیات اینجور از مردم استفاده می‌شود مشکل در طرف مردم نیست مشکل این است که خودشان از مردم استفاده نمی‌کنند. نماینده، ولی فقیه در پایان خواستار حفظ امنیت مرزها، تسریع اجازه ورود زوار از کشور‌های خودشان به ایران و بعد عراق، تقویت پروژه قطار از شلمچه به بصره و بعد به کربلا و بغداد (پروژه‌ای که آمریکا مخالف آن است)، بسیج کردن شاه‌راه‌ها و شاه‌ریل‌ها، تسهیل امور و حذف بروکراسی اداری شد.
وی ضمن تقدیر از مدیریت امر مهم زمینه‌سازی حضور عاشقان در عتبات نور، اظهار داشت: در مقابل همت والای مردم ایران چنین کمک‌ها و مساعدت‌هایی هیچ نیست و بیشتر هم انتظار می‌رود، شاید شرایط به‌گونه‌ای نباشد که بتوانیم تمام اشتیاق و کرم مردم را برای زیارت و کمک استحصال کنیم.
وی با بیان اینکه اقیانوس کرم، شور و اشتیاق حسینی و ارادت ولایی مردم خیلی خیلی بیشتر از اینهاست، افزود: به دلیل پیوندی که جریان بازسازی و زیارت عتبات عالیات با امر مقدس مقاومت منطقه دارد و فرماندهی مقاومت و هم عتبات عالیات شخصی به‌نام سردار سلیمانی است، از این رو انرژی و عشق لازم از اینجا به پیکر مقاومت تزریق می‌شود، پس عتبات عالیات را یک زیارت ساده نمی‌دانیم بلکه اینجا را یک نیرو و قدرت روحی برای مقاومت می‌دانیم.
آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: سابقه آستانه‌بوسی و عتبات‌بوسی و سابقه بازسازی حرم و عتباتِ ایران دیرینه است و حتی آثار به زبان فارسی داشتند که مدتی درب سعادت هم برای زیارت و هم کمک به امر بازسازی بسته شده بود، امروز به همت انقلاب اسلامی و پیروزی در مقابل بعثیان این فرصت پیش آمده است.
نماینده، ولی فقیه در مازندران یادآور شد: اگرچه عراق گاه دولت همراه و گاه غیرهمراه دارد، اما با این حال مقاومت را ادامه دادیم گرچه در دولت‌های غیرهمراه زحمت زیادتر شد، اما نیرو‌های مقاومت حفظ شدند.
عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: شیعیان متمکن غنی در جا‌های مختلف دنیا هستند که اگر ما هم نباشیم کار عتبات عالیات و امام حسین (ع) را انجام می‌دهند و روی زمین نمی‌ماند، اما ما نباید این افتخار را از دست بدهیم، همانطور که آبا و اجداد ما از دستش ندادند، در هر کجا انحصارطلبی بد باشد اینجا بد نیست.

امام جمعه ساری با بیان اینکه ما باید از فرصت اربعین و خیل عاشق بیشتر استفاده کنیم، عنوان کرد: به‌خصوص زواری که از سمت شرقی و شمال می‌آیند، به قدری باید این سیستم اداری را در جایی که مربوط به ماست ساده کنیم، هم به راحتی این‌ها را در مرز‌ها تحویل بگیریم و هم مواکبی را در مرز‌ها مستقر کنیم البته توزیع درست مواکب هم مهم است، ظرفیت ۵۰۰هزار نفر را باید به ۵ میلیون نفر برسانیم تا در داخل ایران خاطره خوش داشته باشند.
این مسئول ادامه داد: دنیا به سمت مدرن و آسان‌تر شدن پیش می‌رود ما هم باید این روال را در مدیریت جریان اربعین در پیش بگیریم، این یک همایشی بی‌نظیر است که در جهان برای ما بازدارندگی دارد، بازدارندگی اربعین در برابر استکبار جهانی مسأله بزرگی است، رفتن ۵ میلیون جمعیت از ایران به عراق حرف دارد.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۳
خرداد

گردهمایی رؤسای ستاد‌های توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور با حضور اعضای ستاد مرکزی اربعین حسینی کشور، در مشهد برگزار شد.

رؤسای ستاد‌های توسعه و بازسازی عتبات عالیات استانها به‌همراه اعضای هیئت‌رئیسه ستاد مرکزی اربعین حسینی کشور و جمعی از نمایندگان موکب‌های استان‌ها، در مشهد گرد هم آمدند تا درباره برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم اربعین حسینی، بحث و تبادل‌نظر کنند.
*توصیه‌های معاون وزیر کشور ایران برای اربعین ۱۴۰۳
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خواستار تبدیل اربعین امسال به اربعینی ضد صهیونیستی شد و گفت: در حال حاضر در دنیا با شرایطی مواجهیم و اربعین امسال باید اربعینی ضد صهیونیستی برگزار شود.
سیدمجید میراحمدی اظهار داشت: در دنیا با شرایطی مواجهیم که اربعین امسال باید اربعینی ضدصهیونیستی برگزار شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تمام موکب‌های ما باید موکب فرهنگی باشند و محصولات متناسب با این موضوع را تهیه کنند، از موکب‌داران خواست تا قبل از مسائل مربوط به غذا و آب و اسکان، به فکر این موضوع باشند.
وی با اشاره به شعار امسال اربعین "طریق الاقصی"، گفت: درخواست دارم برای این مسئله واقعا قیام و حرکت کنید. امام حسین (ع) در شرایط امروز از ما می‌خواهند که اربعین‌شان اربعینی باشد که صدای مظلومیت مردم مظلوم غزه و مسلمانان بلند شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه به دیگر موضوعات مربوط به اربعین امسال از جمله مراقبت از آسیب‌ها، توافقات با دولت عراق و پنج هدف تعیین شده برای اربعین (امنیت، سلامت، سهولت، عزت و معنویت) پرداخت و اظهار کرد: عزت زائران اربعین، اولویت اصلی ستاد مرکزی اربعین است و بر حفظ عزت و کرامت زائران در اربعین امسال تأکید داریم.
میراحمدی با اشاره به تجربیات گذشته در اربعین، افزود: در گذشته شاهد برخی رفتار‌های نامناسب با زائران در مرز‌ها و موکب‌ها بودیم که خوشبختانه با تلاش‌های خادمین و مدیریت ستاد مرکزی اربعین، این موارد چند سالی است که به ندرت مشاهده می‌شود.
وی با تأکید بر الگوگیری از موکب‌های عراقی، بیان کرد: باید طوری عمل کنیم که زائران ایرانی همان عزت و کرامت را که در موکب‌های عراقی دریافت می‌کنند، در موکب‌های ایرانی نیز تجربه کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به هدف تسهیل سفر زائران، گفت: با توجه به مشکلاتی که در سه دوره هفت روزه برای زائران عراقی وجود دارد، زائران ایرانی باید در سه دوره هفت روزه جداگانه به زیارت بروند لذا موکب‌های ایرانی از اول ماه صفر در عراق حضور داشته باشند و تا زمانی که موکب‌های عراقی وارد صحنه می‌شوند، خود را موظف به ارائه خدمات به زائران بدانند.
میراحمدی با اشاره به لزوم حفظ فرهنگ اربعینی، ادامه داد: همه زائران در اربعین یکسان هستند و نباید تبعیضی بین آن‌ها قائل شد و از ستاد مرکزی اربعین درخواست داریم تا در همه ابعاد، فرهنگ اربعینی را حفظ و تقویت کند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی عنوان کرد: برای ساماندهی موکب‌داران، هر استان موظف است از بین موکب‌داران خود انتخابات برگزار کند و نمایندگان منتخب در شورای راهبری اربعین استان حضور یابند.
میراحمدی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اربعین، گفت: ستاد مرکزی اربعین مسئول سیاست‌گذاری، هدایت و مدیریت این مراسم است و استانداران باید با این ستاد همکاری کنند و خادمین اربعی با تعهد و التزام عملی به فرمایشات مقام معظم رهبری، در برگزاری هرچه باشکوه‌تر اربعین حسینی تلاش کنند.
*"وحدت، هماهنگی و برائت" در اربعین
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در این گردهمایی، "وحدت، هماهنگی و برائت" را محور اربعین ۱۴۰۳ اعلام کرد.
مجید نامجو گفت: این همایش با شعار «وحدت، هماهنگی و برائت» برگزار می‌شود و امیدواریم این شعار تا پایان اربعین ۱۴۰۳ در وجود همه ما نهادینه شود.
نامجو در ادامه به تشریح مفهوم هر یک از این سه واژه پرداخت و بیان کرد: وحدت به معنای یکپارچگی و همدلی، هماهنگی به معنای هم‌سو و هم‌راستا بودن و برائت به معنای دوری از تفرقه و نفاق است.
جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور تأکید کرد: برای برگزاری یک اربعین موفق، نیازمند وحدت، هماهنگی و برائت بین همه خادمین و زائران هستیم.
*توسعه زیرساخت‌های اربعین، شرط تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین نیز گفت: توسعه زیرساخت‌های اربعین، شرط اساسی تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران است.
حسن پلارک با اشاره به رشد روزافزون زائران اربعین حسینی، تصریح کرد: امسال جمعیت زائران ایرانی اربعین به شش میلیون نفر خواهد رسید و در طول سال نیز میلیون‌ها نفر به عتبات عالیات مشرف می‌شوند و با افزایش تعداد زائران، نیاز به توسعه زیرساخت‌های اربعین نیز به طور فزاینده‌ای احساس می‌شود.
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات قابل توجهی برای توسعه زیرساخت‌های اربعین انجام شده است، گفت:، اما این اقدامات کافی نیست و باید با سرعت بیشتری در این زمینه کار کرد و توسعه زیرساخت‌های اربعین، شرط اساسی تحقق شعار کرامت، امنیت و سلامت زائران باشد.
پلارک به برخی از پروژه‌های در حال انجام برای توسعه زیرساخت‌های اربعین اشاره کرد و ادامه داد: در نجف اشرف، پروژه توسعه حرم امام علی (ع) در حال انجام است و در کربلا نیز پروژه توسعه حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) در حال اجراست.
وی از زائران و خادمان اربعین خواست که با صبر و شکیبایی، نارسایی‌های موجود در زمینه زیرساخت‌ها را تحمل و به مسئولان در این زمینه کمک کنند.

*وحدت و انسجام خادمین، رمز موفقیت اربعین
مشاور رئیس ستاد مرکزی اربعین، بر لزوم وحدت و انسجام خادمین برای برگزاری اربعینی موفق تأکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در رابطه با اربعین باید به آن توجه کرد، موضوع وحدت و انسجام خادمین است.
وی با بیان اینکه همه ما باید تلاش کنیم تا با همدلی و همکاری یکدیگر، اربعینی باشکوه و درخور شان زائران امام حسین (ع) برگزار کنیم، افزود: امروز ستاد مرکزی اربعین وظایف متعددی را در قبال خادمین بر عهده دارد که به طور کامل انجام شده است. به عنوان مثال، ستاد مرکزی اربعین با همکاری دولت عراق، مشکل مربوط به موکب‌ها را حل کرده است.
پلارک با بیان اینکه ستاد مرکزی اربعین همواره در کنار خادمین خواهد بود و از آن‌ها حمایت خواهد کرد، گفت: ما باید با وحدت و انسجام خود، اربعینی ماندگار را رقم بزنیم.
*اربعین، منافع آمریکا در غرب آسیا را به خطر می‌اندازد
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی نیز با اشاره به دو نامه از آقازاده‌های علامه بهجت و علامه امینی، گفت: در این نامه‌ها، به نقش و جایگاه اربعین در حفظ و صیانت از ارزش‌های اسلامی و انقلابی اشاره شده است.
غلامرضا احمدی با بیان خاطره‌ای از آیت‌الله بهجت، افزود: ایشان در یکی از ملاقات‌ها، فرمودند که اگر کسی به ما پناهنده شود، نمی‌توانیم او را پناه ندهیم.
وی در ادامه به مصاحبه‌ای از حجت‌الاسلام مصلحی، وزیر اطلاعات دولت احمدی‌نژاد، اشاره کرد و گفت: ایشان در این مصاحبه، از حضور ۵۰۰ نفر از دانشمندان آمریکایی در راهپیمایی اربعین خبر داده بودند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی، با بیان اینکه این دانشمندان تحت نظر پنتاگون و سیا به ایران آمده بودند، افزود: آن‌ها پس از شرکت در راهپیمایی اربعین، به این نتیجه رسیدند که اگر آمریکا نتواند این راهپیمایی را متوقف کند، منافع خود در غرب آسیا را از دست خواهد داد.
احمدی با اشاره به اهمیت حضور علما و بزرگان در هیئت امنای ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: وظایف اعضای هیئت امنا در برخی مقاطع ۶ تا ۷ سال است که به آن‌ها ابلاغ نشده، این امر موجب شده است که کار‌ها به خوبی پیش نرود.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۲
خرداد

جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: به منظور ارائه خدمات بهتر به زوار اربعین مواکب کوچک ساماندهی و ادغام می‌شوند.
 

مجید نامجو در دیدار با استاندار کرمانشاه در استانداری از وی خواست تا زمین هزار و ۱۷۵ متری کشتارگاه در مرز خسروی را برای ارائه خدمات بهتر در اختیار ستاد عتبات عالیات قرار دهد.

وی افزود: سال گذشته حدود ۲ هزار کامیون از مرز خسروی عبور کرد که برای تسریع در روند ترخیص این کامیون ها نیاز است استانداری زمین دیگری را در اختیار ستاد عتبات عالیات قرار دهد.

نامجو تاکید کرد: مرز خسروی می تواند مرکز ثقل انتقال زائران اربعین در کشور باشد و به مرز اول کشور تبدیل شود و باید خودمان را برای انتقال یک و نیم میلیون زائر از این مرز آماده کنیم.

وی همچنین از استاندار کرمانشاه خواست تا سند ساختمان ستاد عتبات واقع در محله نوبهار این شهر را به ستاد واگذار کند.

در این جلسه علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز گفت: متاسفانه در اربعین سال گذشته نتوانستیم روی بسیاری از موکب هایی که در مرز خسروی مستقر شده بودند حساب باز کنیم.

وی افزود: ما برای اسکان و تردد زوار مشکل داشتیم و مواکب مردمی که باید از بار مشکلات بر می داشتند چالش ایجاد کرده بودند و هیچ موکبی خدمات نمی داد و فقط می توانستیم به زوار آب بدهیم.

شعبانی تصریح کرد: نیاز است برای موکب ها طراحی جدیدی داشته باشیم تا موکب ضعیف نداشته باشیم برای همین بهتر از به جای ۱۰۰ موکب ضعیف ۱۰ موکب قوی ایجاد شود.

وی در خصوص زمین کشتارگاه در مرز خسروی نیز گفت: این زمین محدود است و قابل توسعه نیست و آنقدر کوچک است که نمی توان به عنوان قرارگاه و اسکان از آن استفاده کرد در حالی که بهتر است ستاد عتبات عالیات طرحی را اجرا کند که قابلیت توسعه در آینده داشته باشد.

طبق پیش بینی شعبانی زوار اربعین امسال مرز خسروی ۵۰ درصد بیشتر از سال گذشته خواهد بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در خصوص دیگر نیازمندی های مرز خسروی نیز گفت: مشکل اسکان زوار برای ما جدی‌تر از تغذیه است چرا که خود عراقی ها نگاه اسکانی به زوار ندارند و اعتقاد دارند زائر بعد از زیارت نباید در کربلا بماند.

در ادامه جلسه طهماسب نجفی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز گفت: در اربعین سال گذشته ۵۳۶ چشمه بهداشتی در طول مسیر اربعین ایجاد و حدود سه و نیم کیلومتر بزرگراه ساخته شد.

وی افزود: ۱۲ هزار متر مربع سایه بان صنعتی ساز مدرن نیز در مرز خسروی ایجاد شد ضمن اینکه ۲۳ گیت چهار کاربره و نیز ۵۶ سرویس بهداشتی نیز در طرف عراقی ساخته شد.

نجفی مجموع اعتبارات اربعین سال گذشته مرز خسروی برای ایجاد زیرساخت را هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مرز خسروی امسال به بیش از این مبلغ اعتبار نیاز دارد.

وی در خصوص انتقال مالکیت ساختمان عتبات عالیات در نوبهار کرمانشاه نیز گفت: این ساختمان متعلق به شهرداری است و شورای شهر باید اجازه انتقال آن را بدهد.

در انتهای این جلسه محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه نیز گفت: در مرز خسروی به دلیل محدودیت جا باید در برپایی موکب ها اولویت بندی کنیم و فقط موکب های توانمند اجازه حضور داشته باشند.

وی در خصوص درخواست زمین نیز گفت: هرجایی از مرز خسروی که خالی بود و معارض نداشت ستاد عتبات عالیات می تواند مستقر شود.

انتهای پیام/
  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس