ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۸ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

۲۹
آبان

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ستاد بازسازی عتبات عالیات تفاهم نامه همکاری امضا کرد.

این تفاهم نامه به امضای پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و یوسف افضلی معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات رسید.
این تفاهم نامه با هدف دستیابی به سند چشم انداز توسعه کشور و تحقق اعتلای فرهنگ وهنر ایران اسلامی احیای هنر‌های سنتی و صنایع دستی از طریق استفاده از منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های مطالعاتی و تخصصی برای ساماندهی، مرمت بازسازی و توسعه عتبات مقدسه در عراق و سوریه، ثبت جهانی آثار هنری فاخر به جا مانده از دوره‌های تاریخی، تشکیل کارگروه‌های اجرای صنایع دستی وتولید آثار هنری سنتی ومشارکت در فروش به منظور تامین منابع مالی و ساخت و توسعه عتبات مقدسه با رویکرد اشتغالزایی وحمایت از کالای ایرانی به امضا رسیده است.
ایجاد کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان هنری و اماکن مقدسه خادمان و متبرعان درحوزه‌های مختلف، معرفی تولید کنندگان، صنعتگران و فعالان برتر اقتصادی برای مشارکت در بازسازی و توسعه عتبات، همکاری در مکانیزه کردن اطلاعات و تهیه شناسنامه اطلاعاتی اقلام هنری و صنایع دستی در عتبات، معرفی محصولات و فعالان صنایع دستی برای مشارکت در نمایشگاه ها، بازارچه‌ها و فروشگاه ها، شناسایی و معرفی قابلیت‌های موجود در هر استان، جمع آوری و ارائه بانک اطلاعاتی از هنرمندان، صنعتگران و استادکاران هنر‌های سنتی و صنایع دستی و تشویق به همکاری، اقدام به آموزش وتوسعه برنامه‌های ترویجی و تبیلغاتی، نظارت بر تولید آثار هنری و صنایع دستی در کارگاه‌های ستاد در سراسر کشور و استاندارد سازی و افزایش کیفی محصولات، طراحی برند اختصاصی ستاد، ارائه شناسنامه و حمایت از آثار ومحصولات تولید شده و تبیین فرهنگ وقف وفرهنگ مرمت وتوسعه عتبات مقدسه از دیگر اهداف این تفاهم همکاری است.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۷
آبان

پیشرفت ۶۸ درصدی عملیات اجرای سازه‌های بتنی صحن حضرت زینب (س)

رئیس ستاد بازسازی عتبات کربلا از پیشرفت فیزیکی ۶۸ درصدی عملیات اجرای سازه بتنی صحن حضرت زینب (س) در جوار حرم مطهر امام حسین (ع) خبر داد.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمدرضا بنی‌اسدی‌راد در تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح توسعه حرم مطهر حسینی گفت: با همت عوامل اجرایی و کمک‌های ناذران، عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه حرم مطهر حسینی، مزین بنام صحن حضرت زینب (س) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال اجراست.
وی با بیان اینکه میزان پیشرفت کلی این طرح به ۲۵ درصد رسیده است، افزود: در حال حاضر اجرای سازه بتنی این پروژه حدود ٦٨درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در بخش‌هایی از ساختمان نیز عملیات سفت کاری در حال اتمام است.
بنی‌اسدی‌راد گفت: با توجه به وضعیت به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌ها، در حال حاضر حدود ٢٠٠ نفر از مهندسان و استادکاران ایرانی با رعایت شدیدترین تدابیر بهداشتی و زیر نظر گروه‌های HSE مشـغول به کار هسـتند که این رقم پیش از اعمال محدودیت‌ها در حدود یکهزار نفر بود.

*مشخصات و امکانات طرح توسعه حرم حسینی
وی با بیان اینکه طرح جامع توسعه حرم مطهر سیدالشهدا (ع) به مساحت ٣٨ هکتار در چهار مرحله اجرا خواهد شد اظهار داشت: این طرح که پیرامون حرم مطهر امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) و فضای بین الحرمین احداث می‌شود، دارای سه صحن اصلی شامل صحن امام حسین (ع)، صحن حضرت زینب (س) و صحن امام زمان (عج) است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا با تجلیل از همکاری مردم و مسئولان عراقی گفت: تملک زمین‌های اطراف حرم که اراضی بسیار گران قیمتی محسوب می‌شود با همت خیران عراقی و تولیت حرم امام حســین (ع) انجام شده است.
وی افزود: اراضی آزاد شده برای اجرای مرحله نخســت طرح جامع، شامل بخشی از صحن‌های حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) بوده و در پهنه‌ای به وسعت حدود ٥ هکتار در حال اجراست.
بنی‌اسدی راد گفت: محدوده کنونی اجرای طرح بین خیابان باب القبله، خیابان شــهدا و خیابان جمهوری واقع شــده که شــامل فضا‌های زیارتی و غیر زیارتی است.
به گفته وی، فضا‌های زیارتی این مجموعه شامل شبستان‌های رو سطحی و زیر سطحی به همراه مجموعه‌های خدماتی مرتبط با این بخش است که حدود ٤٥ هزار متر مربع را شامل می‌شود. فضا‌های غیر زیارتی شامل ساختمان اداری، ساختمان مضیف، موزه و کتابخانه، موتورخانه مرکزی و تونل تاسیساتی اسـت.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی در بخش سرویس‌های بهداشتی و ساختمان مهمانسرا به مرحله نازک کاری رسیده ا ست ادامه داد: حدود ٨٥٠ چشمه سرویس بهداشتی و ١٢٠چشمه دوش در بخش‌های مختلف این محدوده مکان‌یابی شده و در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود با برداشته شدن محدودیت‌ها صحن حضرت زینب (س) سال ۱۴۰۳ تکمیل شود تصریح کرد: با بهره برداری از این مجموعه، زیربنای فضا‌های حرم مطهر حدود ١٤برابر افزایش خواهد یافت.

*ویژگی‌های خاص معماری
رئیس ستاد بازسازی عتبات کربلا با اشاره به موقعیت جغرافیای خاص محل اجرای این طرح از منظر مذهبی و تاریخی گفت: جهت تداعی واقعه عاشورا و تبلور نشان‌های تاریخی در معماری، سعی شده است که در طراحی و اجرای پروژه از نماد‌های آن روز به نحوی استفاده شود که یکی از مهمترین این نمادها، تل زینبیه است. این مکان تاریخی به صورت نمادین و به شکل ساختمانی حدود ٢ متر بالاتر از سایر ساختمان‌ها و بر روی نمادی از تپه ساخته می‌شود.
*دلایل توسعه زیرزمینی حرم
بنی‌اسدی راد یکی از ویژگی‌های خاص اجرای این طرح را توسعه زیرسطحی اعلام کرد و گفت: با توجه به عدم امکان ســـاخت بنا در تراز بالاتر از ســـاختمان موجود حرم، ناگزیر از اجرای بخش عمده‌ای از ساختمان در زیر سطح موجود هستیم.
وی افزود: به دلیل بالا بودن سطح تراز آب‌های زیرزمینی در شهر کربلا، مشکلات اجرایی فراوانی پیش روی مهندسان ایرانی قرار گرفته بود که با تلاش شبانه روزی تیم مهندسی، دیوار آب‌بندی با ضخامت یک متر و به عمق ٤٠ متر در دورتادور محدوده پروژه به طول ٢٥٠٠ متر اجرا شدتا جلوی نفوذ آب گرفته شده و امکان خاکبرداری تا عمق ١٤ متر و اجرای شبستان‌های زیرسطحی فراهم شد.

 

ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان ، آماده دریافت نذورات مردمی به منظور مشارکت در فیض ثواب ساخت صحن حضرت زینب سلام الله علیها در جوار حرم مطهر امام حسین علیه السلام در کربلای معلی می باشد.

هزینه مشارکت در ساخت یک متر مربع از صحن 40 میلیون ریال همراه با اهدای سند افتخار و تربت نورانی مرقد مطهر امام حسین علیه السلام.

هزینه تامین هر یک عدد خشت آجر توکار صنعتی ساخت صحن 4000 ریال.

هزینه تامین هر پاکت سیمان ساخت صحن 200 هزار ریال

شماره کارت ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس نزد بانک انصار: 6273817010056590

تلفن ستاد جهت هماهنگی: 33333160- 33341938

آدرس ستاد: گنبدکاووس خیابان امام خمینی(ره) جنب بیمارستان شهدای 12 دی داخل کوچه ساختمان قدیم فرمانداری

انتهای پیام/

 

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۷
آبان

ایوان نجف که چند سالی است به همت ایرانیان در حال بازسازی است، تابستان ۱۴۰۱ تکمیل و رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، ایوان نجف در حرم امام علی (ع) به همت ستاد بازسازی عتبات در حال مرمت و بازسازی است که به دلیل شیوع کرونا روند تکمیل فازهای ایوان نجف به تعویق افتاد.

اکنون با توجه به از سرگیری اعزام‌ نیروهای ستادی به عتبات، روند تکمیل طلاکاری و مرمت ایوان نجف نیز آغاز شده است؛ به طوری که ماشاالله بختیاری، رئیس ستاد بازسازی عتبات نجف در گفت‌وگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با بیان اینکه طلاکاری بخش جنوبی ایوان نجف تکمیل و تحویل داده شده است، گفت: هم‌اکنون عملیات طلاکاری و مرمت بخش شمالی ایوان نجف در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه در بخش شمالی ایوان نجف مناره تا زیر مأذنه بالا می‌رود، افزود: در مرمت ایوان نجف، خشت‌های اولیه برداشته، مرمت و طلاکاری و آبکاری می‌شود و نکته قابل توجه در آن استفاده از طلاهای قبلی است؛ به طوری که برای طلاکاری ایوان نجف از همان طلای قبلی استفاده شده که بخش جنوبی به اتمام رسیده و مراحل طلاکاری بخش شمالی در حال انجام است.

بختیاری درباره تکمیل و رونمایی از ایوان نجف گفت: با توجه به مشکلات در تردد نیروهای ستادی و شیوع کرونا، به نظر می‌رسد که یک و سال و نیم دیگر برای تکمیل ایوان نجف زمان نیاز است و با این روند تابستان ۱۴۰۱ ایوان نجف رونمایی خواهد شد.

ایوان نجف حدود ۳۰۰ سال قبل بازسازی شده است تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی پس از حمله صدام به حرم علوی، خسارت‌هایی به بخش‌هایی از ایوان نجف وارد شد و در آن زمان نیز تا حدودی خشت‌ها مرمت شد و در نهایت ایرانیان توفیق بازسازی ایوان نجف را کسب کردند و ستاد بازسازی عتبات روند بازسازی ایوان نجف را انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۶
آبان

به گزارش خبرگزاری اهل بیت (ع) ـ ابنا ـ آیت‌الله «رضا رمضانی» در دیدار با رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گیلان در رشت اظهار داشت: فرصت کار در ستاد بازسازی جزء باقیات صالحات است و باید تلاش شود تا کاری ماندگار از خود به جای بگذارید.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با تاکید بر اینکه ستاد باید گزارش جامع وکامل از عملکرد خود در بخش‌های مختلف بویژه سهم استان در پروژه‌های ستاد عتبات را به صورت سالانه تهیه و به مسئولین ارائه کند، افزود: همچنین در این گزارش باید فتاوای مراجع عظام راجع به اختصاص ثلث سهم امام به بازسازی عتبات، ضمیمه باشد.

وی با اشاره به اینکه ستاد بازسازی عتبات باید در انتخاب همکاران خود افراد بدون حاشیه، معتمد و مورد قبول همه طیف‌ها را بکارگیری کند، خاطرنشان کرد: همچنین روحانیون مقبول و مردمی در این ستاد باید شناسایی و دعوت به کار شوند.
آیت‌الله رمضانی به موقعیت شناسی سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان ویژگی بارز این شخصیت برجسته اشاره و تصریح کرد: این شهید بزرگوار در مواردی ورود می‌کرد که می‌دانست اثرگذار است و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، شهید سلیمانی یک پدیده بود.
وی با بیان اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات باید به تدریج و به مرور، افراد جدید را به ستاد اضافه کرده و از ظرفیت‌های جدید و افکار و ایده‌های جدید استفاده کند، اظهار داشت: اعضای ستاد باید با سبک و سیاق و لحن نرم، خاضعانه وخاشعانه با مردم صحبت کنند و نظر آنان را برای پرداخت نذورات جلب کنند تا مردم از عمق دل و جان و از روی عشق و ارادت به اهل بیت (ع) در این کار خیر شریک شده و بیمه شوند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه باید از ظرفیت مجالس عزاداری در ایام محرم، صفر، اربعین، فاطمیه، رمضان و... استفاده کرد، افزود: با هماهنگی متولیان و مسئولان مربوطه می‌توان در این مجالس دقایقی کوتاه برای مردم صحبت کند و آن‌ها را در جریان کار‌های ستاد بازسازی قرار داد.

وی با تاکید بر بهره‌مندی از ظرفیت مطبوعات، صداوسیما و خبرگزاری‌ها برای ارائه گزارش عملکرد ستاد بازسازی عتبات عالیات، تصریح کرد: در سایت ستاد و کانال آن در فضای مجازی، می‌توان گزارش عملکرد شش ماهه و یکساله منتشر کرد و همچنین برای مسئولین خاص مانند نماینده محترم، ولی فقیه، استاندار و... نیز ارسال کرد.
آیت‌الله رمضانی، قوی و گسترده‌تر نمودن پایگاه مردمی ستاد بازسازی با توجه به عمق اعتقادات و باور آنان را یک اصل دانست و گفت: در خصوص اعطای قبض، رسید و سند به اهدا کنندگان نذورات، باید اهتمام، جدیت و اصرار داشت و در موردی که افراد قبض نمی‌خواهند، حتما دفتر نذورات با ذکر دقیق مشخصات، روز و ساعت دریافت را درج کند.
وی با تاکید بر اینکه متصدیان ستاد بازسازی عتباب عالیات باید همان روز و یا در اسرع وقت وجوهات اهدایی و نذورات را به حساب واریز کنند و مراتب را به اطلاع اهداکنندگان برسانند، گفت: برای جلب اعتماد مردم باید به نکات ظریف و حساس توجه شود در غیر این صورت امکان وارد شدن آسیب وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) اذعان کرد: باید با هماهنگی مسئولین ستاد‌های نماز جمعه، حداقل سالی یک بار قبل از خطبه‌ها به صورت کوتاه و مفید و با بیان شیوا و موثر، گزارش عملکرد ستاد بازسازی به مردم داده شود.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۰
آبان

در گفت وگوی خبرگزاری ایکنا با رئیس ستاد بازسازی عتبات سامراء بررسی شد

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات سامرا با تأکید بر اینکه هیچ اثری از تخریب مربوط به انفجار‌های حرم مطهر امامین عسکریین باقی نمانده است، گفت: اکنون بیش از دو هزار نفر می‌توانند در سرداب محل غیبت امام زمان (عج) عبادت کنند.

جعفر دهنوی، مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات سامرا، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به بازسازی و توسعه حرم امامین عسکریین و محل غیبت کبرای امام زمان(عج)، گفت: در حال حاضر بیش از ده‌ها پروژه کوچک و بزرگ در حرم مطهر سامرا در حال انجام است و گروه‌های هنری از جمله طلاکاران، گروه‌های عمرانی و سنگ‌کارها، مقرنس‌کارها، آینه‌کارها، طراحان کاشی‌کار و سایر صنعت‌گران و هنرمندان در این حرم مطهر در حال فعالیت هستند تا آثاری ماندگار را از نظر هنری و استحکام و درخور شأن این بیت شریف خلق کنند.

سامرا را با اشک چشمانمان مستحکم‌تر می‌سازیم

وی با اشاره به دو انفجار تروریستی که در حرم‌ به وقوع پیوست، در خصوص شرایط کنونی حرم گفت: حدود ۱۴ سال از حادثه تلخ انفجار در حرم مطهر می‌گذرد. پس از این اتفاق بلافاصله با هدف‌گذاری محبان عصمت و طهارت(ع) و شیفتگان این امامان همام، با شعار «سامرا را با اشک چشمانمان سریع‌تر، وسیع‌تر و مستحکم‌تر می‌سازیم» طرح‌های بازسازی حرم آغاز شد و بیش از ۱۰ برابر توسعه یافته است.

دهنوی از افزایش قابل توجه تعداد زائران این حرم مطهر نیز سخن گفت و افزود: هر سال نسبت به سال گذشته خیل زائران این حرم افزایش می‌یابد و امسال نیز در سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) همانند مراسم اربعین خیل عظیم زائران در این حرم مطهر جمع شدند و خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته اکنون هیچ اثری از حادثه انفجار در حرم باقی نمانده است. دشمن به خیال اینکه بقیع دیگری اینجا درست خواهد کرد، دست به انفجار حرم مطهر زد، اما اکنون نه تنها شیعیان بلکه محبان اهل بیت(ع) از سایر مذاهب و ادیان نیز خود را منتسب به این آستان می‌دانند و به آن پناه می‌آورند.

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات سامرا وجود سرداب مقدس محل به دنیا آمدن، زندگی و غیبت کبرای امام زمان(عج) را از ویژگی‌های حرم مطهر سامرا برشمرد و ادامه داد: این حرم نه تنها محل شهادت و خاکسپاری، بلکه محل زندگی سه امام و دو امامزاده حسین(ع) و محمد(ع) بود. در گذشته محل سرداب به حدی کوچک بود که دو نفر همزمان نمی‌توانستند از پله‌های این سرداب پایین بروند و ۲۰ نفر همزمان نمی‌توانستند در آنجا نماز بخوانند، اما امروز بیش از دو هزار نفر می‌توانند در این محل به زیارت بپردازند و وسعت این سرداب به حدی رسیده که خیل عظیم زائران در این مکان اطراق می‌کنند.

وی اظهار کرد: دو پنجره نیم ضریح مطهر نیز برای محل سرداب در حال ساخت است که نصب خواهد شد. آینه‌کاری و مقرنس‌کاری این بخش نیز در حال انجام است. مضیف حرم نیز با برنامه‌ریزی و بدون محدودیت در حال ارائه خدمات به زائران است. همچنین مرحله چهارم سنگ‌کاری باب المهدی، که سنگ‌کاری دور حرم مطهر است، به زودی آغاز می‌شود و در ادامه به طرح توسعه می‌پردازیم که اولین گام بعد از مرمت و بازسازی است.

دهنوی در پاسخ به اینکه شیوع کرونا در روند بازسازی و توسعه حرم سامرا چه تأثیری داشت؟ گفت: همه‌گیری کرونا بر این روند هیچ تأثیری نگذاشته است و با مدیریت و برنامه‌ریزی تولیت و هیئت امنای حرم سامرا، تنها حرمی که با شیوع کرونا در آن بسته نشد حرم سامرا بود و اکنون به پاس خون شهدای مقاومت به خصوص شهدای بزرگوار شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس امنیت کاملی در سامرا برقرار است.

مردم سامرا منتظر زائران هستند

وی از آغاز طرح توسعه حرم مطهر خبر داد و تصریح کرد: بازسازی حرم مطهر تأثیر فرهنگی ارزشمندی بر این منطقه گذاشته و موجب الفت بیشتر مردم و زائران شده است. مردم سامرا از دیدن زائران در شهرشان بسیار خوشحال می‌شوند. دو سال پیش تصمیم ارزشمندی گرفته و اجازه داده شد که زائران اربعین از داخل شهر به سمت حرم مطهر بروند که موجب ارتباط نزدیک‌تر زائران و مردم شهر شد و مردم سامرا از زائران به خوبی استقبال و پذیرایی کردند و هر سال منتظر اربعین و سایر مناسبت‌ها هستند که زائران را در شهر خود ببینند.

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات سامرا تصریح کرد: مردم سامرا بسیار فهیم، باتجربه و دوستدار اهل‌بیت(ع) هستند، هر چند اکثر آنها اهل سنت هستند اما این حرم را متعلق به جد خودشان می‌دانند و زائران را بسیار دوست دارند. آنها خود را منتسب به امام هادی و امام حسن عسکری(ع) و امنیت این شهر را به وجود این امامان بزرگوار متصل می‌دانند.

وی زیباترین اتفاق دوره مأموریت خود را حضور در این بیت شریف و محلی که صاحب آن امام حی است دانست و گفت: اگر گرهی در امور ایجاد ‌شود، بلافاصله با توسل به امام زمان(عج) باز می‌شود. ارتباط خوبی با تولیت و هیئت امنای حرم داریم و همانند دوست و برادر در کنار هم فعالیت می‌کنیم و این الفت و دوستی به پاس این است که دو ملت ایران و عراق به هم پیوسته‌ و مکمل یکدیگرند.

ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس به اطلاع مردم شریف و متدین این خطه می رساند استان گلستان معین سامراء جهت بازسازی و توسعه حرم مطهر امامین عسکریین علیه السلام جهت اعزام نیروهای متبرّع می باشد و کلیه خیّرین و ناذرین می توانند با اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود در فیض ثواب بازسازی و توسعه حرم مطهر مشارکت نمایند.

شماره کارت جهت واریز نذورات نقدی: 6273817010056590 نزد بانک انصار و مراجعه حضوری به دفتر ستاد واقع در خیابان امام(ره) جنوبی جنب بیمارستان شهدای 12 دی داخل کوچه ساختمان قدیم فرمانداری.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۹
آبان

نماینده، ولی فقیه در لرستان با اشاره به فعالیت توسعه و عمران عتبات عالیات در شرایط کنونی، گفت: مشکلات اقتصادی و شرایط کرونا، مشارکت مردم در توسعه عتبات عالیات را متوقف نکرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در جلسه مبادله تفاهمنامه هزینه ساخت پروژه عظیم صحن حضرت زینب (س) و توسعه حرم امام حسین (ع) در کربلای معلی که در خرم‌آباد برگزار شد، افزود: توسعه و عمران بقاع متبرکه ائمه معصومین (ع) که با کمک مالی عموم مؤمنین و با اجرای ستاد عتبات‌عالیات انجام می‌گیرد در نزد خداوند ثبت و ضبط و توفیقی الهی است.
وی اضافه کرد: براساس آیاتی از قرآن خداوند اجازه داده است خانه‌هایی محل ذکر خداوند باشند مصداق این خانه‌ها حرم ائمه معصومین (ع) است و این خانه‌ها بر اساس آیات قرآن باید گرامی داشته شوند و گرامی داشتن آن‌ها به ساخت و توسعه و عمران آن‌ها است.
امام جمعه خرم‌آباد ادامه داد: وظیفه همه ما در رابطه‌با ائمه‌اطهار گرامیداشت و احترام است و همچنین توسعه و عمران بیت‌هایی که محل ذکر خداوند هستند این عمران و توسعه بر اساس آیه قرآن توسط افرادی انجام می‌شود که تجارت و مال دنیا آن‌ها را از ذکر، یاد خدا و برپایی شعائر الهی غافل نکرده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین شاهرخی با بیان این‌که حُب اهل‌بیت راه موفقیت دنیا و آخرت است، گفت: خوشبختانه مردم استان لرستان به حُب و دوستی با اهل‌بیت (ره) همواره مشهور و علی‌رغم تنگنا‌های مالی در توسعه و عمران بقاع متبرکه ائمه (ع) پیش‌رو و زبانزد هستند که این امر ناشی از محبت اهل‌بیت (ع) در دل مردم استان است.

نماینده، ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: در هشت سال دفاع مقدس رزمندگان علاوه‌بر دفاع از میهن اسلامی همواره ذکر و مناجات با خدا جزء کار‌های روزانه آن‌ها بود و در پشت جبهه‌ها مردم مسلمان هم علاوه‌بر پشتیبانی از رزمندگان، دعا و درخواست کمک و یاری از سوی خداوند جزء امور مهم آنان بود اکنون نیز ویروس منحوس کرونا چه به‌طور طبیعی یا به‌وسیله انسان‌هایی که ضد حقوق بشرند درست شده باشد، باید علاوه‌بر رعایت اصول بهداشتی روحیه معنوی، ارتباط با خدا و توسل به اهل‌بیت (ع) را تقویت کنیم.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۷
آبان

سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فقط فرمانده نظامی نبود، آن روز که به نجف رفت و ضریح گرد گرفته و حرم متروک امام علی (ع) را دید، فرمان بازسازی و تامین امنیت عتبات عالیات در عراق را هم صادر کرد.

فرمان سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی برای تاسیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در سال ۱۳۸۲ صادر شد، نیت زدودن گرد جنگ و غم غربت از رخ حرم‌های مطهر در نجف اشرف و کربلای معلی بود. بعد هم قصه کاظمین و سامرا شروع شد. رد خمپاره و گلوله و سرقت زخم عمیق در دل حرم‌ها بودند. تعریف می‌کرد که حتی تعداد زائر‌ها هم آنقدر زیاد نبود. فضا حتی در شأن نبود.
فرمانده حتی به وقت نبرد با داعش برای یک لحظه، دستور توقف بازسازی حرم‌های مطهر را صادر نکرد. حرم‌ها در سامرا، کاظمین، نجف و کربلا در زمان حمله داعش با وجود تهدید‌های گسترده، امن‌ترین جای عراق بودند.
سردار سلیمانی در جمع همرزمانش در سنگر بازسازی عتبات عالیات گفته بود که «حرم‌ها باید در شأن باشد». بعد از بازسازی، پروژه‌های توسعه عتبات عالیات آغاز شد، توسعه حرم حضرت علی (ع) یکی از بزرگترین آن‌ها به شمار می‌آید که از سال ۱۳۹۰ به همت هنرمندان و مهندسان ایرانی آغاز شده و همچنان ادامه دارد. ستاد بازسازی عتبات آن را به لحاظ فنی و وسعت، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های جهان اسلام نامیده است.
توسعه حرم امیرالمؤمنین (ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) دو بخش زیارتی و غیر زیارتی تشکیل شده است. بخش غیرزیارتی شامل ساختمان موزه برای نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه‌های موجود در خزانه این حرم، ساختمان‌های اداری، کتابخانه‌ای با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی و یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی‌های دینی است. بخش زیارتی آن که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد که شامل یک مصلا و خدمات رفاهی همچون مهمانسرای زائران، سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم است.

حرم حضرت علی (ع) تا پیش از آن که یکی از کوچک‌ترین فضا‌های زیارتی را در عتبات عالیات عراق داشت و دیگر پاسخگوی نیاز زائران نبود، اینک مساحت آن ۲۰ برابر شده است. این طرح بیشتر با نذورات و کمک‌های مردمی اجرا شده است.
حرم امام حسین (ع)، اما یکی از فنی‌ترین و تخصصی‌ترین پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات محسوب می‌شود که در جریان آن نه تنها فضای حرم چند برابر وسعت پیدا می‌کند که گنبد آن ۷ برابر بلندتر و فضای قدیمی حرم با لاغرسازی ستون‌ها وسیع‌تر می‌شود.
این پروژه‌ها با نظارت مستقیم سردار شهید قاسم سلیمانی مدیریت و اجرا می‌شدند.
ستاد بازسازی عتبات عالیات که پس از ۱۵ سال آشکار کرد بنیانگذار و پرچمدار این ستاد، سردار سپهبد قاسم سلیمانی بوده، اینک فیلمی را از بازدید‌های نظارتی فرمانده با همراهی ابومهدی مهندس ـ رهبر حشدالشعبی ـ از این پروژه‌ها منتشر کرده است.

از کلیه برادران و خواهران مومن و محب اهل بیت علیهم السلام دعوت بعمل می آید تا با مراجعه حضوری به دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس و یا از طریق شماره کارت 6273817010056590 نزد بانک انصار نذورات نقدی و غیر نقدی خود را به منظور سهیم شدن در فیض ثواب بازسازی و توسعه حرم مطهر امیرالمومنین علیه السلام و ساخت و تکمیل صحن حضرت زهرا(س) و بازسازی و توسعه حرم مطهر امام حسین علیه السلام و ساخت صحن حضرت زینب(س) و بازسازی و توسعه حرم های مطهر امامین جوادین علیه السلام در کاظمین و امامین عسکریین علیه السلام در سامرا و همچنین حرم مطهر حضرت زینب(س) و حرم مطهر حضرت رقیه(س) در سوریه اهداء نمایند.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۱
آبان

توزیع یک میلیون ۳۰۰ هزار بسته معیشتی، بهداشتی و لوازم تحریر با همت موکب‌ها+جدول

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار بسته شامل ارزاق، کالا‌های بهداشتی و لوازم تحریر با همت موکب‌های ایرانی در قالب پویش «مهر اربعین» تهیه و بین خانواده‌های کم برخوردار توزیع شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمد جلال مآب اظهار داشت: پس از اعلام نپذیرفتن زائر خارجی از سوی دولت عراق، کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی با مشارکت موکب‌های ایرانی و خیران سراسر کشور، پویش «مهر اربعین» را با هدف هدایت نذر خیران و ظرفیت بالای موکب‌ها به سمت کمک مومنانه، تامین اقلام بهداشتی، کمک به محصلان خانواده‌های کم بضاعت و مشارکت در توسعه عتبات راه‌اندازی کرد.

موکب عاطفه ها:
وی از مشارکت یکهزارو ۱۴۱ موکب در این پویش یک ماهه خبر داد و افزود: ۵۳۱ موکب در حوزه تامین و توزیع اقلام بهداشتی و مقابله با کرونا در قالب «موکب سلامت» فعال شدند.
وی ادامه داد: ۷۰۱ موکب نیز تحت عنوان «موکب مهربانی» اقدام به تهیه بسته‌های معیشتی کرده و کمک‌های مومنانه را بین هموطنان نیازمند آسیب دیده از شرایط کرونایی توزیع کردند.
جلال مآب گفت: ۲۷۹ موکب نیز اقدام به تهیه لوازم تحریر و ملزومات تحصیلی و توزیع آن بین محصلان خانواده‌های کم‌برخوردار در قالب «موکب عاطفه‌ها» کردند.

موکب حرم عشق:

به گفته وی، ۲۲۳ موکب نیز اقدام به جمع آوری نذورات برای مشارکت در فیض توسعه حرم مطهر حسینی، مزین بنام صحن حضرت زینب (س) تحت عنوان پویش «حرم عشق» کردند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیت با بیان اینکه برخی از موکب‌ها تنها در یک حوزه مانند «موکب سلامت» و تعدادی در چند بخش فعال بودند افزود: طی فعالیت حدودا یک ماهه موکب‌ها در پویش «مهر اربعین»، ۴۳۰ هزارو ۷۷۸ بسته معیشتی، ۸۱۵ هزارو ۷۵۷ بسته بهداشتی، ۷۰ هزارو ۶۶۵ بسته تحصیلی و بیش از ۲ میلیون و ۸۱۴ هزار پرس غذا توزیع شد.
جلال مآب به تشریح جزئیات اقدامات موکب‌های سلامت برای مقابله با کرونا در پویش مهر اربعین پرداخت و گفت: بیش از ۵ میلیون و ۷۲۸ هزار ماسک، ۵۷۱ هزار قوطی ژل ضد عفونی، یک میلیون و ۴۱۸ هزار لیتر مایع ضد عفونی، ۵ هزار دستگاه تب سنج، ۸۸ هزار جفت دستکش و... تهیه و توزیع شد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات درباره جزئیات اقدامات دوستداران اهل بیت در قالب «موکب عاطفه‌ها» گفت: بیش از ۶۲۰ دستگاه تبلت دانش‌آموزی، ۱۷۸ هزار جلد دفتر، ۳۹۸ هزار مداد، خودکار، پاک‌کن و تراش، ۶ هزار قمقمه آب، ۲۷ هزار دست لباس فرم و ۵۳ هزار کیف و کفش تهیه و بین محصلان خانواده‌های کم‌برخوردار توزیع شد.

محرومیت زدایی:

وی درباره اقدامات موکب‌های اربعینی در زمینه محرومیت زدایی اظهار داشت: با همت خیران و موکب‌ها، ۱۲ میلیاردو ۶۰۷ میلیون ریال صرف فعالیت جهادی درمناطق محروم، ۲ میلیاردو ۶۳۰ میلیون ریال صرف کمک هزینه رهن و اجاره و هزینه درمان، ۶ میلیاردو ۶۸۳ میلیون ریال صرف تامین جهیزیه و ۵ میلیارد ریال صرف آزادی زندانیان جرائم غیرعمد شد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات با بیان اینکه هم اکنون عوامل اجرایی این ستاد با رعایت شدیدترین تدابیر ضد کرونایی و پروتکل‌های بهداشتی مشغول اجرای طرح‌های توسعه در حرم مطهر علوی و امام حسین (ع) هستند افزود: یکی از مطالبات دوستداران اهل بیت علیهم السلام، امکان اهداء نذر و کمک‌های نقدی به صورت پروژه‌ای یا تامین مالی بخش خاصی از سازه‌های در حال ساخت بود که این امکان از طریق درگاه اینترنتی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه مشارکت در فیض توسعه حرم‌های مطهر و ایجاد امکانات برای تشرف بیشتر زائران در سال‌های آتی، فرصت معنوی ارزشمندی برای عرض ارادت به آستان ائمه اطهار در شرایط خاص اربعین امسال است افزود: از تمامی دوستداران و مشتاقان ائمه اطهار و خیران دعوت می‌کنیم با مراجعه به سامانه مهر، ضمن آگاهی از جزئیات و ریز پروژه‌های در حال اجرا، در یکی از طرح‌ها، به انتخاب و علاقه خود نذر کرده و کمک نقدی اهداء کنند.
جلال مآب با بیان اینکه توسعه حرم‌های مطهر مصداق تعظیم شعائر الهی، باقیات الصالحات و به تعبیر شهید سردار سلیمانی صدقه جاریه است افزود: ارائه اطلاعات کامل از طرح توسعه حرم مطهر حسینی همراه با جدیدترین تصاویر از روند پیشرفت هریک از ریز پروژه‌های در حال اجرا از ویژگی‌های این سامانه است.

آمار تعداد مواکب اربعین در طرح های جایگزین مراسم اربعین

1- ساخت صحن حضرت زینب (س)   223 موکب

2- کمک تحصیلی    279 موکب

3- کمک معیشتی  701 موکب

4- حوزه سلامت  531 موکب

کل مواکب  1141 موکب

 

آمار تعداد بسته های تهیه شده در طرح های جایگزین مراسم اربعین

1- بسته‌ معیشتی  430,778 بسته

2- بسته‌ بهداشتی  815,757 بسته

3- بسته‌ تحصیلی   70,665 بسته

4- پرس غذا     2,814,954 پرس

 

جزییات بسته‌معیشتی تهیه شده توسط مواکب اربعین در طرح های جایگزین (واحد بر اساس کیلوگرم- لیتر-بسته- عدد- رأس)

1- برنج      2/360/134 کیلوگرم

2- ماکارونی    545/220 بسته

3- روغن         412/698 لیتر

4- حبوبات       396/083 کیلو گرم

5- قند و شکر   409/952 کیلو گرم

6- کنسرو        180/091 عدد

7- رب             482/357 کیلوگرم

8- آرد              3000 کیلوگرم

9- سویا            5876 بسته

10- پنیر              11/478 بسته   

11- آب معدنی     398/740 بطری 

12- مرغ             218/841 کیلو گرم 

13- گوشت          44/792 کیلوگرم

14- تخم مرغ        3/025 کیلوگرم

15- سیب زمینی    28/000 کیلوگرم

16- نمک              546 بسته

17- نان                352/600 عدد

18- چای               337 کیلوگرم

19- میوه                18/540 کیلوگرم

20- ذبح گوسفند      214 راس

21- خرما                854 کیلوگرم

22- غذا/ پرس          2/814/954 پرس

23- میان وعده         78/100 بسته

24- بلغور                 400 کیلوگرم

انتهای پیام/
 

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس