ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۱۲ مطلب در بهمن ۱۳۹۹ ثبت شده است

۲۸
بهمن

خبرگزاری فارس/ خبرنگار: مریم سادات آجودانی- سردار سلیمانی برای برقراری امنیت در سامرا تلاش زیادی کرد و یکی از آرزو‌های سردار مقاومت، توسعه و بازسازی حرم امامین عسکریین (ع) بود که در یکی از مأموریت‌ها نیز حرم مطهر را غبارروبی و عطرافشانی کرد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، حرم امامین عسکریین (ع) در سامرا چندین بار توسط تکفیری‌ها و داعشی‌ها تخریب و مورد اهانت قرار گرفت تا اینکه ستاد بازسازی عتبات برای بازسازی این مکان مقدس با همکاری متولیان عراقی وارد کار شد تا خانه امام زمان (عج) را بازسازی کنند.

کمتر کسی است که نه تنها در سامرا و عراق بلکه در کشورهای منطقه نیز وقتی سخنی درباره ایجاد امنیت و برقراری آرامش در سامرا می‌آید، یادی از سردار قاسم سلیمانی نکند.

توسعه حرم امامین عسکریین (ع)  آرزوی حاج قاسم بود

حاج قاسم به عنوان بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات نه تنها اجازه تعرض داعش به حرم امامین عسکریین (ع) را نداد بلکه سامرا را نیز از چنگ داعش رهایی بخشید و اکنون این شهر به عنوان یکی از شهرهای زیارتی عراق همواره مورد توجه زائران قرار دارد؛ تا جایی که در ایام شهادت امام هادی (ع) شاهد هستیم که هزاران و یا حتی می‌توان ادعا کرد چند میلیون زائر با وجود بسته بودن مرزهای این کشور، برای زیارت امامین عسکریین (ع) به سامرا مشرف شدند.

ایران آماده توسعه حرم سامرا است/ منتظر تصمیم تولیت حرم هستیم

یکی از آرزوهای سردار سلیمانی نیز توسعه و بازسازی حرم امامین عسکریین (ع) بود که محمد جلال مآب، رئیس ستاد بازسازی عتبات در این باره می‌گوید: ما برای توسعه حرم امامین عسکریین (ع) طرح‌های متنوعی را به تولیت حرم ارائه دادیم و منتظر تصمیم نهایی آنها هستیم.

به گفته جعفر دهنوی، رئیس ستاد بازسازی عتبات در سامرا، ایران آمادگی کامل برای توسعه حرم امامین عسکریین (ع) را دارد و امیدواریم با موافقت متولیان حرم این اقدام ارزشمند را بتوانیم به ثمر برسانیم. در این طرح قرار است اطراف حرم تا شعاع ۲۰۰ متری توسعه یابد که البته تملک زمین‌های اطراف حرم انجام نشده است که در مرحله نخست باید این اقدام صورت گیرد.

سردار سلیمانی در مراسمی آرزوی خود را توسعه حرم امامین عسکریین (ع) مطرح کرده بود و حتی یکی از محل‌های استقرار این شهید بزرگوار در خانه امام زمان (عج) قرار داشت. به همین دلیل هم به این خاک اهمیت زیادی می‌داد و برای پاکسازی سامرا نیز تلاش بسیاری کرد.

توسل حاج قاسم به امامین عسکریین (ع) در مأموریت‌های سخت

حاج قاسم در یکی از مأموریت‌های خود در سامرا، مضجع نورانی حرم امامین عسکریین (ع) را غبارروبی و عطرافشانی کرد که در این باره شیخ حیدر، مدیر سابق حرم امامین عسکریین (ع) که به سختی به فارسی صحبت می‌کند، می‌گوید: حاج قاسم به حرم امامین عسکریین (ع) علاقه خاصی داشت و هر باری که مأموریت سختی در پیش داشتیم، با حال خاصی در این مکان مقدس به زیارت می‌پرداخت و همه ما وقتی ایشان را در حال دعا در کنار حرم امامین عسکریین (ع) می‌دیدیم، متوجه می‌شدیم که عملیات سختی در پیش است.

وی با بیان اینکه حاج قاسم چندین بار در داخل ضریح امامین عسکریین (ع) وارد شد و به غبارروبی و حتی گاهی به دعا می‌پرداخت، می‌افزاید: به دلیل مشکلات امنیتی کمتر تصاویری از حضور ایشان در حرم وجود دارد و ما همواره سعی می‌کردیم برای حفظ سلامت سردار سلیمانی از گرفتن فیلم و عکس به ویژه با تلفن همراه که ممکن بود ردیابی شده باشد، خودداری کنیم و همه این خاطرات در قلب ما نقش بسته است.

وی با بیان اینکه حاج قاسم چندین بار در داخل ضریح امامین عسکریین (ع) وارد شد و به غبارروبی و حتی گاهی به دعا می‌پرداخت، می‌افزاید: به دلیل مشکلات امنیتی کمتر تصاویری از حضور ایشان در حرم وجود دارد و ما همواره سعی می‌کردیم برای حفظ سلامت سردار سلیمانی از گرفتن فیلم و عکس به ویژه با تلفن همراه که ممکن بود ردیابی شده باشد، خودداری کنیم و همه این خاطرات در قلب ما نقش بسته است.

در ادامه فیلم غبارروبی حرم امامین عسکریین (ع) توسط حاج قاسم را مشاهده می‌کنید:

 

انتهای پیام/

 

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۵
بهمن

مدیر پروژه صحن امام محمد باقر (ع) از پیشرفت این طرح توسعه زیر سطحی در حرم مطهر امامین جوادین علیهما السلام با وجود محدودیت‌های کرونایی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، سیدمهدی ثمره هاشمی با تبریک میلاد پر خیر و برکت امام محمد باقر (ع) افزود: کارگاه طرح توسعه زیر سطحی حرم مطهر امامین جوادین علیهما السلام در کاظمین مزین بنام صحن امام محمدباقر (ع)، پس از مدت‌ها تعطیلی به دلیل کرونا، با همکاری تولیت حرم مطهر و همت عوامل اجرایی از چندی پیش بازگشایی شده و در حال اجراست.

وی افزود: صحن امام محمدباقر (ع) در ضلع شمالی حرم مطهر دو امام همام (حضرت امام موسی کاظم و امام جواد علیهما السلام) در شهر کاظمین و در عمق ۷ متری زیر همکف در حال احداث است.

ثمره هاشمی با بیان اینکه وسعت این طرح توسعه زیر سطحی ۵ هزارمترمربع است ادامه داد: در فاز نخست اجرای طرح توسعه مزین بنام صحن امام محمد باقر (ع)، سقف و ستون‌های بتونی کف زیرزمین قدیمی حرم مطهر تخریب می‌شود. پس از آن، عملیات مقاوم سازی بستر اجرای طرح توسعه اجرا خواهد شد تا مراحل برای کار حفاری، خاکبرداری و ساخت زیرزمین جدید فراهم شود.
وی تاکید کرد: برای اجرای این طرح بزرگ، کار مطالعاتی و علمی دقیقی در آزمایشگاه‌هعای تخصصی صورت گرفته است.
مدیر پروژه صحن امام محمد باقر (ع) به پیچیدگی‌های فنی اجرای این طرح توسعه زیر سطحی اشاره کرد و گفت: تقریبا تمامی محدوده پیرامونی محل اجرای این طرح، ساختمان و سازه‌های حرم مطهر قرار دارد لذا عملیات خاکبرداری باید به‌گونه‌ای اجرا شود که آسیبی به این سازه‌ها وارد نکند.
وی افزود: مجاورت محل اجرای صحن امام محمدباقر (ع) با مسجد تاریخی صفوی که از میراث ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی در حرم مطهر امامین جوادین علیهما السلام است بر چالش‌های اجرایی این طرح افزوده است. همچنین قرار گرفتن ایوان اتابکی حرم مطهر در نزدیکی محل اجرای طرح از دیگر مسائل چالش برانگیز پیش روی عوامل اجرایی است.
ثمره هاشمی اصلی‌ترین چالش در اجرای طرح صحن امام محمدباقر (ع) را وجود آب‌های زیر سطحی اعلام کرد و گفت: هنگام حفاری در عمق تقریبا ۴ متری به آب زیرسطحی برخوردیم که اجرای این طرح را از نظر مهندسی به پروژه‌ای ویژه تبدیل کرده است.
وی گفت: پیش‌بینی می‌شود با رفع محدودیت‌های کرونایی این طرح توسعه زیر سطحی ظرف ۴۸ ماه به اتمام برسد.
وی گفت: خیران استان‌های قم، فارس، خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، به برکت همجواری با بارگاه منور سلاله اطهر امام موسی ابن جعفر (ع) به‌عنوان استان‌های معین این طرح توسعه زیر سطحی در حرم مطهر امامین جوادین علیهما السلام انتخاب شده‌اند.

ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس ضمن عرض تبریک فرارسیدن ماه رجب و میلاد با سعادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام از کلیه دوستداران و محبّین آن امام همام دعوت می کند به منظور سهیم شدن در فیض ثواب توسعه حرم مطهر امامین جوادین علیه السلام و ساخت صحن امام محمد باقر علیه السلام با اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود از طریق واریز نذورات نقدی به کارت شماره 6273817010056590 این ستاد نزد بانک سپه( بانک انصار سابق) و مراجعه حضوری به دفتر این ستاد واقع در خیابان امام خمینی(ره) جنب بیمارستان شهدای 12 دی داخل کوچه ساختمان سابق فرمانداری مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۲۰
بهمن

میزان پیشرفت طرح اتصال سرداب‌های حرم مطهر حسینی که با هدف توسعه فضای زیارتی در طبقه منفی یک در حال اجراست، به ۸۰ درصد رسید.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات این طرح با مسئولیت محوری مهندسان عراقی و مشارکت متخصصان ستاد بازسازی عتبات در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود در ایام اربعین به اتمام رسیده و به روی زائران گشوده شود.
این طرح توسعه زیر سطحی شامل چهار سرداب است که مساحت کلی آن بیش از چهار هزار متر مربع است. هدف آستان قدس حسینی از ساخت این سردابها، افزایش ظرفیت پذیرش زائران بویژه در ایام زیارت‌های میلیونی است.
این چهار صحن در زیرزمین حرم مطهر حسینی به نام‌های سرداب القبله، سرداب راس الشریف، سرداب الحجه و سرداب شهدا در قالب پروژه توسعه حرم مطهر حسینی در ۵ متری عمق زمین زیر صحن داخلی حرم به مساحت به همت شرکت مهندسی «ارض‌القدس» عراقی احداث شده است. عملیات فنی و بسیار پیچیده اتصال این سرداب‌ها به ستاد بازسازی عتبات واگذار شده است.
در این پروژه‌ها دهانه بین سرداب‌ها به طول ۶.۵ و عرض ۱۲ متر به دلیل قرار گرفتن ستون‌ها و انتقال بخشی از بار صحن داخلی حرم مطهر به زمین، مسدود مانده بود. در حال حاضر پروژه اتصال سرداب القبله با ۱۸۰۰ متر مربع به سرداب شهدا به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع به همت خادمان ستاد بازسازی عتبات در حال انجام است که با پایان آن، کار اتصال سرداب‌ها نیز خاتمه یافته و فضای ۴ هزار متری حرم مطهر برای استفاده زائران آماده می‌شود.

در این طرح توسعه‌ای بخش‌هایی از ضریح قدیمی حرم مطهر در سرداب الحجه و قسمت شمالی حرم در مجاورت مضجع شریف نصب شده است.
براساس این گزارش، ستاد بازسازی عتبات عالیات با همت خیران، فاز نخست طرح توسعه حرم امام حسین (علیه السلام) مزین بنام صحن حضرت زینب (علی‌ها سلام) را نیز در دست اجرا دارد. هموطنان علاقه‌مند به مشارکت در فیض توسعه حرم مطهر حسینی می‌توانند به دفاتر ستاد بازسازی عتبات عالیات سراسر کشور مراجعه کنند.

شماره کارت ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس نزد بانک سپه( بانک انصار سابق) 6273817010056590

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۸
بهمن

خبرگزاری ایرنا/خبرنگار: بهروز سلطانیان - رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه این تشکل مردم نهاد، مولود انقلاب اسلامی است، گفت: وحدت دو ملت ایران و عراق، ایجاد فضای زیارتی و رفاهی مناسب و در شان زائران و مرمت و احیاء میراث تاریخی و ارزشمند هنر ایرانی و اسلامی در اعتاب مقدسه از دستاورد‌های نظام جمهوری اسلامی است.

محمد جلال‌مآب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه عتبات عالیات ایرنا ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر اظهار داشت: حجم فعالیت‌هایی که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به انجام رسیده، چندین برابر فعالیت‌هایی است که طی سالیان گذشته صورت گرفته است.
وی گفت: شواهد متقن تاریخی گویای آن است که هنرمندان، استاد کاران و خیران ایرانی از هزاران سال پیش، نقش ویژه‌ای در توسعه و آبادانی حرم‌های مطهر در عراق داشته و دارند.
جلال مآب با بیان اینکه بسیاری از ابنیه کنونی در اعتاب مقدسه میراث ارزشمند تمدن ایرانی اسلامی از دوره‌های مختلف تاریخی همچون آل بویه، نادری، صفوی و قاجار است، افزود: هرچند در مقطعی به دلیل استقرار حکومت دیکتاتوری صدام، راه تشرف زائران و عرض ارادت هنرمندان و خیران بسته شد، اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و خون شهیدانی همچون سردار سلیمانی که بنیان‌گذار ستاد بازسازی عتبات عالیات بود، دوباره این مسیر پربرکت گشوده شد.
وی شهید سلیمانی را فرزند انقلاب اسلامی و آموزه‌های امام راحل معرفی کرد و گفت: شهید سرافراز سپهبد حاج قاسم سلیمانی از جمله شخصیت‌هایی بود که در این چهار دهه با اخلاص و ایمان قلبی به ائمه اطهار (ع) برای خدا کار کرد و در نهایت پاداش خود را در اوج بندگی خدا که همان شهادت بود، گرفت.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به بیانات شهید سلیمانی در جمع خادمان ستاد بازسازی عتبات گفت: سردار سلیمانی اجرای طرح‌های توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صحن حضرت زهرا (س) و طرح توسعه حرم مطهر حسینی را ماندگارترین اثر انقلاب اسلامی در اعتاب مقدسه می‌دانست.
جلال مآب با بیان اینکه، خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه دهنده این مسیر پر برکت و معنوی هستند، ادامه داد: دستاورد‌های حاصل در این چهار دهه در سایه جمله معروف امام راحل است که فرمودند، اسلام به محرم و صفر زنده است
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اظهار داشت: خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات با تلاش مضاعف به‌دنبال تحقق رهنمود‌های رهبری انقلاب در مسیر تمدن سازی اسلامی هستند.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۶
بهمن

سامانه خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات با حضور جمعی از هنرمندان متعهد عرصه سینما، تلویزیون و تئاتر در سالروز میلاد پر برکت حضرت زهرا (س) راه‌اندزی شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، این سامانه با هدف ایجاد ارتباط دوسویه بین ستاد بازسازی عتبات و علاقه‌مندان به اهل بیت، تسهیل زمینه مشارکت خیران با استفاده از ابزار‌های نوین و شفاف‌سازی منابع و مصارف نذورات، راه‌اندازی شد. هموطنان علاقه‌مند می‌توانند با مراجعه به تارنمای ستاد بازسازی عتبات عالیات به نشانی www.atabat.org پس از ثبت نام و عضویت در این سامانه از خدمات متنوعی در زمینه اجتماعی، فرهنگی و دینی بهره‌مند شده و پیشنهادات خود را ارائه کنند.
یوسف افضلی معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات در آئین رونمایی از این سامانه گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات تشکلی مردم نهاد است که با تدبیر شهید حاج قاسم سلیمانی و با هدف زمینه‌سازی برای تحقق تمدن اسلامی ایجاد شد.
وی اظهار داشت: تسهیل شرایط برای مشارکت خیران و ساماندهی نذورات و هزینه کرد این منابع برای بازسازی و توسعه عتبات دو محور اصلی فعالیت این تشکل مردمی است.
وی با بیان اینکه بیش از یک دهه از فعالیت ستاد بازسازی عتبات عالیات می‌گذرد افزود: اقدامات انجام شده در اعتاب مقدسه به سه بخش زمانی کوتاه مدت شامل نظافت و رفع نیاز‌های ضروری حرم‌ها، میان مدت شامل طرح‌های بازسازی و مرمت ابنیه و ساخت ضرایح و برنامه‌های بلند مدت شامل اجرای طرح‌های توسعه‌ای تقسیم‌بندی می‌شود.

افضلی با گرامیداشت ایام الله دهه فجر گفت: شهید سلیمانی اجرای طرح توسعه حرم مطهر علوی مزین بنام صن و شبستان حضرت زهرا (س) و طرح توسعه حرم مطهر حسینی را ماندگارترین اثر انقلاب اسلامی در اعتاب مقدسه می‌دانست.
وی با اشاره به سابقه یکهزارساله ایرانیان در امر بازسازی و توسعه حرم‌های مطهر گفت: در عصر کنونی نیز صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در جوار حرم مطهر علوی همچون موزه‌ای، عرضه کننده هنر معماری ایرانی و اسلامی به زائران اعتاب مقدسه است.
معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه مهمترین ویژگی منابع مالی اجرای این طرح‌ها، جنبه مردمی بودن آن است افزود: ستاد به عنوان نماینده مردم، کمک‌های داوطلبانه خیران و نذر هموطنان را در همان محل مورد نظر و نذر آنان هزینه می‌کند.

وی اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات از این منابع مردمی در جهت خرید کالا و خدمات از صنایع داخلی استفاده می‌کند که به این طریق برکت نذر خیران دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده می‌شود.


وی با اشاره به اقدامات دیگر ستاد بازسازی عتبات عالیات در حوزه‌های اجتماعی گفت: حوزه فعالیت خیران حرم‌ساز و موکب‌های اربعینی تنها به اعتاب مقدسه محدود نمی‌شود بلکه در داخل کشور نیز فراخور نیاز کشور وارد عرصه خدمت می‌شوند.
افضلی با یادآوری فراخوان شهید سلیمانی از موکب‌ها برای کمک به هموطنان سیل زده خوزستان و لرستان گفت: خیران حرم‌ساز و خادمان موکب‌ها در مواقع بحرانی مانند سیل، زلزله و این اواخر شیوع کرونا، با فعالیت جهادی به کمک هموطنان شتافتند.

 

 

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۵
بهمن

همزمان با میلاد پر خیر و برکت دخت نبی اکرم، ام الائمه حضرت فاطمه سلام الله علیها، نخستین فیلم از اتمام طرح نورپردازی طرح توسعه حرم مطهر علوی، مزین بنام صحن حضرت زهرا (س) منتشر شد. این طرح بزرگ که به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی بنیان‌گذار ستاد بازسازی عتبات عالیات، جلوه و تبلوری از «اتصال نام امیرمومنان به فاطمه زهرا» سلام الله علیها بوده و ماندگارترین اثر عمرانی، فرهنگی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران در اعتاب مقدسه است، هم اکنون بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

5 ویژگی طرح صحن و شبستان حضرت زهرا(س)

براساس این گزارش، چند شاخص عمرانی و مذهبی سبب شده تا طرح توسعه حرم مطهر علوی به عنوان یک پروژه منحصر به‌فرد در جهان اسلام مطرح شود.نخستین ویژگی این طرح، ارتقاء سطح خدمات رفاهی و زیارتی است.پیش‌بینی و اجرای فضاهای مختلف برای برپایی مراسم و مناسک و حتی بیتوته چندین هزار نفری زائران در ایامی مانند اربعین حسینی فضای معنوی مناسبی را برای محبان اهل بیت علیهم السلام فراهم کرده است.در کنار این فضاهای معنوی، چندین سرویس‌ بهداشتی و حمام نیز جهت رفاه زائران ساخته شده است که هموطنان عزیزی که در اربعین‌های گذشته به نجف اشرف مشرف شده بودند، از این خدمات استفاده کرده‌اند.

ویژگی دوم صحن حضرت زهرا(س)، ابعاد آن است.حرم مطهر علوی معروف به حرم عتیق حدود 200سال به شکل کنونی یعنی بدون هچ توسعه‌ای مانده بود.با اجرای این طرح، حرم مولای متقیان بیش از 20 برابر گسترش یافت.

نام‌گذاری ویژه طرح توسعه حرم مطهر علوی به نام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) شاخص سوم آن است که  به تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی، سبب اتصال و احیاء نام مبارک حضرت فاطمه(س) در جوار حرم مطهر علوی شده است تا یادمانی از بانوی مظلوم و بی‌نشان مدینه باشد.

تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال‌های اخیر، ویژگی سوم این طرح است.کمک‌های مردم اهداء شده و نذر خیران طی سالهای اجرای این طرح از کشور خارج نشده بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است.به این ترتیب، برکت نذر خیران دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شد.

ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر ویژگی طرح توسعه حرم مطهر علوی است.صحن و شبستان حضرت زهرا(س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و بیتوته میلیون‌ها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه‌ای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در اعتاب مقدسه است.

ویژگی‌های مهندسی صحن مطهر حضرت زهرا(س)

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود 220 هزار متر مربع یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار می‌رود؛ ساختمان پروژه شامل 4 طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است.علاوه بر این، فضاهای روباز و سبز نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.

این طرح در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین العابدین(ع) امتداد دارد.اما برخی فضاهای غیر زیارتی در این پروژه به شرح ذیل است:

ساختمان موزه به منظور نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه جات موجود در خزینه حرم مطهر، ساختمان بخشهای اداری،کتابخانه آستان با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی و یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی‌های دینی در نظر گرفته شده است.

مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که 50 درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ است و تمامی خدمات رفاهی از قبیل مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است

تمامی بخش‌های پروژه صحن حضرت زهرا (س) بر اساس ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.

ساختمان موزه که در پشت فضاهای عبادتی و زیارتی واقع است بر زمینی به مساحت (3هزار متر مربع) و در سه طبقه در حال احداث است.

مقابل موزه ساختمان بخشهای اداری و کتابخانه آستان واقع است که با مساحتی متساوی با موزه شامل 5 طبقه خواهد بود.

طبقه زیرین پروژه به پارکینگ اختصاص داده شده و در خیابان واقع بین ورودی صحن فاطمه و آرامگاه صافی صفا تونل بزرگی به منظور تردد خودروها احداث شده که به مراحل پایانی نزدیک می‌شود.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۳
بهمن

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: در شرایطی که تمام مرز‌ها به دلیل اپیدمی کرونا بسته شده بود، اما مرز خدمت در بازسازی و توسعه عتبات بسته نشد و مجوز خدمات رسانی در کنار ائمه اطهار (ع) را پیدا کردیم که این روابط در هیچ رابطه دیپلماسی دیده نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمد جلال مآب در آئین تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز که در سالن اجتماعات هیات انصارالامام (ره) رزمندگان کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، گفت: شهید سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی از جمله شخصیت‌هایی بوده است که در این چهار دهه با اخلاص و ایمان قلبی به ائمه اطهار (ع) برای خدا کار کرد و در نهایت پاداش خود را در اوج بندگی خدا که همان شهادت بود، گرفت.
وی افزود: سردار سلیمانی شخصیتی بود که دلباخته ائمه اطهار (ع) بود و با اخلاص برای خدا کار کرد و روضه حضرت زهرا (س) را قطع نکرد و این دلباختگی را در سخت‌ترین شرایط ادامه داد و به آن وفادار ماند و از معدود شخصیت‌هایی است که مزد پاداش خود را در اوج بندگی خدا که همان شهادت بود، گرفت.
وی اظهار داشت: افتخار شهادت به جز قرار گرفتن در این راه میسر نمی‌شود و شهادت اوج اخلاص عملی بود موجب عشق و علاقه مردم به این شهید شد.
وی گفت: خیلی از افراد در تلاش برای کار خیر هستند تا ضمن اینکه رضایت خدا را بتوانند تحصیل کنند و به مسیر ائمه اطهار (ع) آشنا شوند و از این دریای بیکران و پیکره بزرگ نوانیت بهره بگیرند، ولی سردار سلیمانی از معدود افرادی بود که در مکتب امام خمینی (ره) و به عنوان سرباز انقلاب بزرگ شد و اینگونه تلاش و زندگی کرد و خود را به ائمه اطهار (ع) و خداوند نزدیک کرد که شایسته علاقمندی مردم شد ضمن اینکه مردم از وجود او احساس آرامش و امنیت می‌کردند و از شهادتش گریان و اندوهناک شدند.
جلال مآب افزود: ما خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات در این مسیر ادامه دهنده این سرمایه بزرگ این شهید هستیم.
وی ادامه داد: همچنین در عرصه این انقلاب هر چه شکل گرفته در سایه جمله معروف امام راحل است که فرمودند «اسلام ما به محرم و صفر زنده است و در سایه عاشورا این انقلاب شکل گرفت».
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: ما اکنون دستاورد رزمندگی و شهادت عده‌ای را به دوش می‌کشیم که آن‌ها در این مسیر و در راه رسیدن به کربلا و زیارت اباعبدالله الحسین (ع) به شهادت رسیدند.
جلال مآب اضافه کرد: این توفیق خدمت نشات گرفته از حرکت امام خمینی (ره) از سال ۱۳۴۲ شروع شد و با انقلاب توسعه یافت و با جنگ ادامه یافت.
وی بیان داشت: در این عشق ورزی فرمانده شهیدمان تمام دلباختگان به اهل بیت (ع) را به تاسی از اهل بیت (ع) دور هم جمع کرد و تشکل بزرگ جبهه مقاومت را ایجاد کرد.
در آیین تودیع و معارفه رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان البرز از خدمات پنج ساله سلیمان شکری قدردانی و سردار علی اسلام خواه به عنوان رئیس جدید معرفی شد.
سلیمان شکری از این بعد به عنوان مدیر امور استان‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور خدمت رسانی می‌کند.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۰۹
بهمن

معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات در گفتگو با مهر عنوان کرد :

اتمام عملیات عمرانی ضلع شمالی حرم امیرالمومنین(ع) در سال ۱۴۰۰ معاون صنعتی و هنری ستاد بازسازی عتبات در پاسخ به اینکه چه زمانی می‌توانیم ایوان نجف را بدون داربست‌ها مشاهده کنیم، گفت: امیدواریم تا عید غدیر سال آینده پروژه ضلع شمالی حرم به پایان برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح مرمت و بازسازی مناره‌های شمالی و جنوبی و ایوان مطلای حرم مطهر حضرت علی (ع) از جمله پروژه‌های چندسال گذشته ستاد بازسازی عتبات عالیات است که توسط معاونت صنعتی و هنری این ستاد به انجام می‌رسد.

ایوان طلای حرم مطهر حضرت امام علی (ع) به همراه گنبد و گلدسته‌ها یکی از شاهکارهای بی‌بدیل هنر معماری به حساب می‌آید.

کار ساخت این ایوان در دوران افشاریه و به دستور نادرشاه آغاز و در سال ۱۱۵۶ هجری قمری به انجام می‌رسد. بعد از آن تا دوره فعلی ۴ مرتبه قسمت‌ها و ضمائم مختلف ایوان، گنبد و گلدسته‌ها بازسازی شده است.

در دوره کنونی نیز از اوایل خرداد ۱۳۹۶ مذاکرات اولیه با تولیت حرم و اداره اوقاف به انجام رسید و طرح‌های اولیه پروژه و آسیب شناسی توسط مهندسان ایرانی صورت گرفت. در آبان ۱۳۹۶ عملیات اجرایی آن آغاز شد و از آنجا که در عملیات پروژه محدودیت‌هایی نظیر رفت و آمد زائرین وجود داشت، ستاد بازسازی عتبات عالیات پروژه را به سه فاز تقسیم بندی کرد. فاز نخست مناره جنوبی و ناحیه ایوان جنوبی و فاز دوم مناره شمالی و ناحیه ایوان شمالی و در فاز سوم ناحیه میانی ایوان حرم مطهر را شامل شده است.

محمد کریمی معاون صنعتی و هنری ستاد بازسازی عتبات در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بازسازی و مرمت و پیشرفت پروژه‌های ضلع شمالی حرم امیرالمومنین (ع) گفت: بازسازی و مرمت خشت‌های طلاکاری ایوان نجف در سه فاز تقسیم بندی شد که قسمت جنوبی در مراسم عید غدیر سال گذشته مورد بهره داری قرار گرفته و افتتاح شد.

وی ادامه داد: تمام قطعات در قسمت جنوبی ایوان نجف باز، مرمت و مجدد طلا کاری شده و با همان سبک و سیاق قدیم و محفوظ ماندن آثار گذشتگان جای گذاری انجام گرفت. در قسمت شمالی ایوان نجف بعد از مقاوم سازی، قطعات آنجا نصب شد.

کریمی با اشاره به انجام پروژه‌های فاز شمالی گفت: قسمت شمالی ایوان نجف طبق پیش بینی‌ها باید در عید غدیر امسال به بهره برداری می‌رساندیم که متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا کار متوقف شد و نزدیک هفت ماه این پروژه به تأخیر افتاد و با توجه به راه‌هایی که برای حضورمان در عتبات به تازگی باز شده امیدواریم این فعالیت‌ها زودتر به سرانجام برسد.

معاون صنعتی و هنری ستاد بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: در مناره شمالی گنبد امیرالمومنین (ع) قطعات خشت کاری آن مرمت و طلاکاری آن انجام و نصب شده است. در حال حاضر اتاقک و ماذنه این گنبد در حال مقاوم سازی است و اگر مانعی برای فعالیت‌هایمان پیش نیاید با ادامه فعالیت‌ها امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ مناره‌ها را به اتمام برسانیم.

وی افزود: قطعات این مناره‌ها و اتاقک و ماذنه از قبل طلا کاری شده و تنها بخش نصب و اجرایی آن باقی مانده است و هر زمان که فاز شمالی به پایان رسید فاز سوم که شامل پروژه‌های میانی حرم است، در دستور کار قرار خواهد گرفت.

کریمی در پاسخ به اینکه چه زمانی می‌توانیم حرم و گنبد امیرالمومنین (ع) را بدون داربست‌ها مشاهده کنیم، گفت: ما طبق برنامه‌ریزی، هنوز به روال طبیعی نرسیدیم و تاریخ قطعی را نمی‌شود پیش بینی کرد اما در شرایط متعارف برای پایان ضلع شمالی حرم یک سال دیگر وقت لازم است. امیدواریم تا عید غدیر سال آینده پروژه ضلع شمالی حرم به اتمام برسد.

انتهای پیام//

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۰۸
بهمن

صحن جدید حرم حضرت زینب (س) طرح توسعه حرم حضرت زینب (س) که تاکنون حدود ۴۵ درصد پیشرفت داشته است، تا پایان سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش مشرق، مساحت حرم حضرت زینب (س) در سوریه ۷۵۰ مترمربع بوده است که در طرح توسعه حرم عمه سادات قرار است فضای این حرم سه برابر شده و فضای این حرم به سه هزار و ۱۰۰ مترمربع افزایش یابد.

توسعه صحن حرم حضرت زینب (س) در دمشق امسال به همت ستاد بازسازی عتبات تکمیل شده و نازک‌کاری آن نیز در حال انجام است.

در این طرح قرار است ۲ هزار و ۳۵۰ متر بر فضای کنونی حرم افزوده و یک هزار و ۶۰۰ متر از صحن برای رفاه زائران مسقف شود و ظرفیت پذیرش زوار در حرم عمه سادات افزایش یابد.

توسعه حرم حضرت زینب (س) تاکنون حدود ۴۵ درصد پیشرفت داشته و در صورتی که مشکلی در روند اعزام نیروهای ستادی و مهندسان کشورمان به سوریه ایجاد نشود، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد.

در ادامه تصاویری از توسعه حرم حضرت زینب (س) در سوریه را مشاهده می‌کنید:

ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس از کلیه برادران و خواهران محترم دعوت به عمل می آورد به منظور سهیم شدن در فیض ثواب بازسازی و توسعه حرم مطهر حضرت زینب سلام الله علیها و مشارکت در اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود به دفتر ستاد بازسازی عتبات واقع در خیابان امام خمینی(ره) جنب بیمارستان شهدای 12 دی داخل کوچه ساختمان قدیم فرمانداری سابق مراجعه نمایند.

شماره کارت ستاد جهت واریز نذورات نقدی نزد بانک سپه ( بانک انصار سابق) : 6273817010056590

تلفن تماس: 33333160/33341938 - 017

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۰۷
بهمن

جلسه هیئت امناء ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گیلان

آیت الله رسول فلاحتی نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت:

اگر انسان هر حرکتی برای ائمه اطهار(ع) انجام دهد آن معصوم(ع) از ابتدا تا انتها ناظر و حمایت کننده شخص کمک کننده است.

هر قدر انسان در فعالیت ها و مرمت عتبات عالیات با اخلاص عمل کند، ماندگار می شود. اگر در مرمت و بازسازی عتبات عالیات خالصانه کار کنیم به طور قطع خداوند کمک می کند.

آیت الله رسول فلاحتی نماینده محترم ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت در جلسه هیئت امنای ستاد عتبات استان با اشاره به روایتی از معصومین(ع) اظهار کرد: اگر انسان هر حرکتی برای ائمه اطهار(ع) انجام دهد آن معصوم(ع) از ابتدا تا انتها ناظر و حمایت کننده شخص کمک کننده است.

ایشان به فعالیت های بسیار ارزشمند ستاد عتبات عالیات گیلان اشاره کرد و افزود: گیلانی ها از گذشته به اهل بیت(ع) ارادت ویژه و خالصانه داشتند و در مرمت و بازسازی عتبات عالیت فعالیت مستمر داشته اند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه ساماندهی مرمت و بازسازی عتبات عالیات از برنامه های محوری ستاد عتبات عالیات است، تصریح کرد: کمک ها و فعالیت های ستاد عتبات عالیات باید به صورت مردمی انجام شود.

آیت الله فلاحتی، اخلاص در فعالیت های ستاد عتبات عالیات را اثرگذار عنوان کرد و گفت: هر قدر انسان در فعالیت ها و مرمت عتبات عالیات با اخلاص عمل کند، ماندگار می شود.

وی با اشاره به اینکه خدای متعال ناظر بر اعمال و رفتار ما است، بیان داشت: اگر در مرمت و بازسازی عتبات عالیات خالصانه کار کنیم به طور قطع خداوند کمک می کند.

ارسلان زارع استاندار محترم گیلان  نیز در جلسه  مذکور برگزاری جلسه  هیئت  امنای ستاد سازسازی عتبات عالیات را در راستای  نیت  خیر و  خدمت  به مقدسات و ارزش های نه تنها  شیعه  بلکه تمام  مسلمان  عنوان کرد و گفت: مردم گیلان  به لحاظ پیشینه، علاقه وافری به همه ارزش های دینی، اسلامی و مقدسات داشته اند.
دکتر ارسلان زارع با بیان اینکه ستاد  عتبات عالیات یک نهاد  مردمی است ،  تصریح کرد: پیوند گیلانی  ها  با ائمهاطهار(ع) ناگسستنی است بنابراین ستاد عتبات عالیات راهبرد بسیار خوبی برای مشارکت مردم در این امر محسوب می شود.
مجید دوهندو رئیس ستاد عتبات عالیات گیلان نیز سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات دانست  و اظهار کرد: پس از فروپاشی رژیم عراق  شاهد مظلومیت عتبات عالیات بودیم و براین اساس سردار شهید سلیمانی ستاد عتبات عالیات را بنیان گذاشت.


مجید دوهندو، مرمت و بازسازی عتبات عالیات در عراق را از برنامه های ستاد عتبات عالیات عنوان کرد و  افزود: زیارت راحت زائران در عتبات عالیات نهایت ماموریت این ستاد است.
وی  با اشاره به علاقمندی بسیار  مردم گیلان  به ائمه معصومین(ع)، بیان کرد: طرح هر گیلانی ۵ هزار تومان برای مرمت و بازسازی عتبات عالیات در استان اجرایی شده است.
رئیس ستاد عتبات عالیات گیلان به وجود  ۱۸ موکب  در استان  اشاره کرد و  یادآور شد : موکب ها  به  صورت خودجوش و مردمی هستند و در مواقع ضروری برای کمک رسانی آمادگی دارند.
حجت الاسلام محمد لاکانی مدیر محترم مرکز خدمات حوزه های علمیه گیلان و مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان ، حجت الاسلام ستار علیزاده  مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه استان  و الیاس کوثری جانشین محترم  فرمانده سپاه قدس گیلان نیز در جلسه مذکور نظرها و پیشنهادهای خود درباره ستاد عتبات عالیات استان را مطرح کردند.

انتهای پیام

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس