ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس

اخبار و اطلاعات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس را در این وبلاگ بخوانید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۵ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۸
دی

سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فقط فرمانده نظامی نبود ، آن روز که نجف رفت و ضریح گرد گرفته و حرم متروک امام علی «ع» را دید ، فرمان بازسازی و تامین امنیت عتبات عالیات در عراق را هم صادر کرد.

فرمان سردار سال ۱۳۸۲ صادر شد، نیت زدودن گرد جنگ و غم غربت از رخ حرم‌های نجف و کربلا بود. بعد هم قصه کاظمین و سامرا شروع شد. رد خمپاره و گلوله و سرقت زخم عمیق در دل حرم‌ها بودند. تعریف می‌کرد که حتی تعداد زائر‌ها هم آنقدر زیاد نبود. فضا حتی در شأن نبود.
فرمانده حتی به وقت نبرد با داعش برای یک لحظه، دستور توقف بازسازی حرم‌ها را صادر نکرد. حرم‌ها در سامرا، کاظمین، نجف و کربلا در زمان حمله داعش با وجود تهدید‌های گسترده، امن‌ترین جای عراق بودند.
سردار سلیمانی در جمع همرزمانش در سنگر بازسازی عتبات عالیات گفته بود که «حرم‌ها باید در شأن باشد». بعد از بازسازی، پروژه‌های توسعه عتبات عالیات آغاز شد، توسعه حرم حضرت علی (ع) یکی از بزرگترین آن‌ها به شمار می‌آید که از سال ۱۳۹۰ به همت هنرمندان و مهندسان ایرانی آغاز شده و همچنان ادامه دارد. ستاد بازسازی عتبات آن را به لحاظ فنی و وسعت، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های جهان اسلام نامیده است.
توسعه حرم امیرالمؤمنین (ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) دو بخش زیارتی و غیر زیارتی تشکیل شده است. بخش غیرزیارتی شامل ساختمان موزه برای نگهداری و نمایش آثار تاریخی و عتیقه‌های موجود در خزانه این حرم، ساختمان‌های اداری، کتابخانه‌ای با ظرفیت یک ملیون کتاب و مجهز به کارگاه ترمیم نسخ خطی و یک شبستان بزرگ به منظور برگزاری دروس حوزوی و سخنرانی‌های دینی است. بخش زیارتی آن که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد که شامل یک مصلا و خدمات رفاهی همچون مهمانسرای زائران، سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم است.
حرم حضرت علی (ع) تا پیش از آن که یکی از کوچک‌ترین فضا‌های زیارتی را در عتبات عالیات عراق داشت و دیگر پاسخگوی نیاز زائران نبود، اینک مساحت آن ۲۰ برابر شده است. این طرح بیشتر با نذورات و کمک‌های مردمی اجرا شده است.
حرم امام حسین (ع)، اما یکی از فنی‌ترین و تخصصی‌ترین پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات محسوب می‌شود که در جریان آن نه تنها فضای حرم چند برابر وسعت پیدا می‌کند که گنبد آن ۷ برابر بلندتر و فضای قدیمی حرم با لاغرسازی ستون‌ها وسیع‌تر می‌شود.
این پروژه‌ها با نظارت مستقیم سردار شهید قاسم سلیمانی مدیریت و اجرا می‌شدند.

ستاد بازسازی عتبات عالیات که پس از ۱۵ سال آشکار کرد بنیانگذار و پرچمدار این ستاد، سردار سپهبد قاسم سلیمانی بوده، اینک فیلمی را از بازدید‌های نظارتی فرمانده با همراهی ابومهدی مهندس ـ رهبر حشدالشعبی ـ از این پروژه‌ها منتشر کرده است.
 


مدت زمان: 3 دقیقه 29 ثانیه
 
  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۹
دی

زهرا سلام الله علیها حرف تازه و ناب خدا بود « انا اعطیناک الکوثر » « سوره کوثر آیه 1 »

فاطمه میعادگاهی مغتنم است برای بویین و معطر شدن عطر یاسش.... ، جای خالی یاس محمد با هیچ گلستانی پر نمی شود و تا ابد جانسوز است .

فاطمه جان ، حتی سنگ ها هم بر سوگ تو ندبه می خوانند ، در غروبی که شاخه ات را شکستند و عطرت را در جهان به یادگار گذاشتند، یادمان نرود عهدی را که فاطمه «س» به خاطرش یاسی بی نام و نشان شد و تنهایی علی علیه السلام را به دل تاریخ تصویر کشیده است. حضرت زهرا «س» حتی به جغرافیای قتلگاه هم اشراف داشت و کربلا را بر دامان نشانده و برای عاشورا ، لالایی می خواند!

زهرا «س» بود که در خانه گیسوان « اسارت» را شانه می زد ! و در دل به حال حکایت چاه و محراب خون می گریست ! بزرگ بانویی که سیلی ستم و تازیانه کینه را به جان نحیفش خرید تا هجوم تندباد انکار، شمع یگانه حقیقت مولایش علی علیه السلام را خاموش نکند.... شهادتش تسلیت باد.

به گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان ، چند سالی است که با هدف تامین آسایش و رفاه حال زائران با افزودن به سطوح زیارتی حرم مطهر امیرالمومنین علی علیه السلام و ارائه خدمات جانبی مورد نیاز پروژه بزرگ جهان اسلام را به نام صححن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها در نجف اشرف و در جوار حرم مطهر امام علی علیه السلام توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات به پرچمداری سردار رشید اسلام سپهبد حاج قاسم سلیمانی با 220 هزار متر مربع در حال ساخت می باشد و هم اکنون به قدم های آخر خود نزدیک می باشد.

در ایام شهادت حضرت زهرا «س» از عموم محبین حضرت زهرا «س» دعوت می شود تا در راستای مشارکت در توسعه حرم مطهر امیرالمومنین «ع» و تکمیل ساخت صحن و شبستان حضرت زهرا «س» با اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود سهمی در ثواب ساخت این صحن بزرگ و توسعه حرم مطهر داشته باشیم.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۶
دی

به گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان ،شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به عنوان پرچمدار ستاد بازسازی عتبات عالیات به زدودن غربت سامرا به عنوان یکی از آرزوهایش اشاره می کند.

سردار حاج قاسم سلیمانی در کنار فعالیت هایی برای رفاه و امنیت مردم ، پس از سرنگونی صدام اقدام به تاسیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کردند و در این مسیر خدمات شایسته ای به منظور توسعه اعتاب مقدسه عراق داشت به طوری که هم اکنون نه تنها حرم های مطهر ائمه معصومین علیه السلام در عراق توسعه یافته بلکه برنامه هایی برای بازسازی این حرم ها توسط مهندسان و کارگران ایرانی در قالب ستاد بازسازی عتبات در حال انجام است.

سردار سلیمانی به عنوان پرچمدار ستاد بازسازی عتبات عالیات در جمع فعالان این حوزه سخنان قابل تاملی داشته است ، شهید حاج قاسم سلیمانی در ادامه اذعان می دارند :

زمانی که جنگ اول نجف اتفاق افتاده بود من آنجا بودم در نجف زائری نبود و شاید مجموعه آدم هایی که در روز در حرم بودند در شلوغ ترین وضعیت به 30 نفر نمی رسید.

کاملا یک حالتی احساس می شد که ضریح ایم حرم از زیر خاک بیرون آمده مثل دوره ای که گفته می شود امام صادق علیه السلام ، حرم امیر المومنین «ع» را نشان دادند و نمایان کردند چنین حالتی در نجف و کربلا بود.

وی می افزاید : فضای متروکه و گرد گرفته غیر مناسب با چنین جایگاه و مقامی بود در آن موقع ما به فکر این افتادیم ستادی را راه اندازی کنیم که این ستاد ( ستاد بازسازی عتبات عالیات) راه افتاد و با حرکت های بعدی و نمایاندن بعضی از اقدامات و باز شدن راه و حرکت مردم به سمت کربلا ، نجف و این اواخر به سامرا و کاظمین ، دل های مردم بیشتر به این حجم تحرک با همت شما شوق گرفت. یک تحرک شگرف تری رخ داد و مردم هم اعتماد کردند و کارهای بزرگتری اتفاق افتاد.

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تصریح می کند :

اگر بخواهم در چند جمله ماندگار این عمل را تعریف کنم به چند نکته باید اشاره کنم که به آن اعتقاد دارم ، اولا اقدامی که در اینجا یعنی ستاد با برکت صورت گرفت یک عمل کوثرانه را انجام داد یک صدقه فوق العاده جاریه . لذا مهمترین کار این ستاد این است که ماندگارترین کار تاریخ انقلاب را در عراق به یادگار گذاشت.

ما عملی ماندگارتر از این در خارج از کشور در بعد معنوی نداریم . قلب همه تشیّع و حتی سنی در عشق به امام حسین «ع» می تپد، آنقدر دیده ام کسانی که در وجودشان عشق به امام حسین «ع» و امیرالمومنین «ع» شعله ور است که یقینا نه تنها از برخی از شیعیان کمتر نیست یقینا از برخی شیعیان فزونی دارد .

وی می افزاید :

 ستاد کاری کرد که ایران همزمان با دیدن و بوسیدن معصومین «ع» و عتبات مقدسه در عراق ، ایران هم دیده شود. نکته بعدی ستاد مردمی ترین عملی بود که در یک چارچوب انقلابی در چند سطح متفاوت از هم توانست ترکیب مقدس و مهم را ایجاد کند ، کنار مرقد مطهر امیر المومنین «ع» اولین بار نام زیبای صحن مطهر فاطمه «س» اتصال به حرم علی بن ابیطالب «ع» پیدا کرد.

پرچمدار ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به آرزویی که در این ستاد دارد می گوید:

این ستاد حقیقتا نماد ، شعله و شعبه ای از آن کوثر الهی است . هر عمل مخلصانه ای همین کوثر است ، شاید به اندازه عمر کارهای صورت گرفته ، کار باقیمانده مهم وجود داشته باشد.

من آرزوهایم این بوده و نمی دانم تحقق پیدا می کند یا نمی کند، اما با همت ملت ایران قابل تحقق است با پیگیری و همت این ستاد قابل تحقق است و آن خارج کردن همیشگی سامرا از غربت است.

 

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۱۱
دی

به گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان ، مردم شریف این شهرستان و دوستداران و محبّان اهل بیت علیهم السلام در 9 ماهه سال 98 با اهدای یک میلیارد و 109 میلیون و 300 هزار ریال سهم قابل توجه ای در سطح استان گلستان در امر بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه بویژه ساخت صحن و شبستان حضرت زینب «س» در کربلای معلی داشتند.

رمضانعلی خالقی مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس با اعلام این مطلب افزودند از مجموع کمک های اهداء شده مردم این شهرستان مبلغ یک میلیارد و 55 میلیون و 878 هزار ریال آن نذورات نقدی و مبلغ 53 میلیون و 421 هزار و 978 ریال نیز نذورات غیر نقدی ( طلا) می باشد که در مقایسه با سال گذشته و در مدت مشابه 32 درصد میزان نذورات مردمی افزایش داشته است و از مردم متدیّن و محب اهل بیت علیه السلام شهرستان دعوت می کنیم تا همچنان با اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود و به عنوان باقیات و صالحات در فیض ثواب بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه بویژه صحن و شبستان حضرت زینب «س» سهیم شوند.

خالقی در ادامه افزود از کلیه نیروهای خدماتی شامل سنگ کار و کمک سنگ کار ماهر ، بنّا، جوشکار ، نقاش درب و پنجره ، آرماتوربند، کاشی کار ، کارگر ساده و... که داوطلب ارائه خدمات به صورت متبرّع در اعتاب مقدسه می باشند می توانند جهت ثبت نام به دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات این شهرستان مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس
۰۸
دی

پنجم جمادی الاولی 1441 که مصادف است با سالروز ولادت با سعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها و روز پرستار را محضر همه دوستداران و محبان اهل بیت علیه السلام بویژه پرستاران عزیز و زحمتکش در حوزه بهداشت و درمان تبریک و تهنیت عرض می کنیم.

به گزارش ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان ،بعد از ساخت صحن وشبستان حضرت زهرا «س» در نجف اشرف به منظور توسعه حرم مطهر امیرالمومنین علی علیه السلام که همچنان مراحل پایانی آن در دست اقدام می باشد و عملا پس از اتمام نهایی این پروژه بزرگ جهان اسلام حرم مطهر 220 هزار متر مربع توسعه می یابد و تاکنون نیز مردم عزیز ایران اسلامی نقش به سزایی در ساخت این صحن عظیم با اهدای نذورات نقدی و غیر نقدی خود داشته اند.

گاه شمار واقعه کربلا و روز دهم محرم 61 هجری اگر توفیق شده و به کربلای معلی رفته باشید احتمالا منطقه خیمه گاه را دیده اید ، منطقه ای در ضلع جنوب غربی حرم امام حسین «ع» که در زمان نبرد عاشورا ، خیمه حضرت زینب «س» و دیگر اعضای خانواده امام «ع» در آن نقطه بنا شده بود. با فاصله چند صد متر هم حرم و ضریح امام حسین «ع» و بعضی یاران ایشان مثل حبیب ابم مظاهر و حضرت علی اکبر «ع» قرار دارد.

بخشی که ضریح سیدالشهداء «ع» قرار گرفته همان گودی قتلگاه است ، قضیه از این قرار است که از چندسال قبل مقرر می شود تا در منطقه خیمه گاه صحن جدیدی ایجاد شود صحنی که به نام حضرت زینب «س» نامگذاری شده است.

مسئولان عراقی به دلیل بافت فشرده آن منطقه و گران بودن زمین به مهندسان فنی و مشاور پیشنهاد می دهند که بخش مهمی از صحن در زیر زمین ساخته شود، پیشنهادی که در نهایت مقبول می افتد و مقرر می شود شبستان اصلی صحن ، زیر زمین باشد و روی سطح زمین هم صحن روباز و بدون سقف ساخته شود.چیزی که مشابه آن را در صحن جامع رضوی در مشهد مقدس و صحن مسجد النبی «ص» در مدینه منوره دیده اید.

ستاد بازسازی عتبات عالیات مدتی است که اقدام به ساخت صحن عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها در کربلای معلی و در جوار حرم مطهر حضرت سیدالشهداء علیه السلام به منظور توسعه حرم مطهر امام حسین علیه السلام نموده است که عملا با ساخت این صحن بزرگ نیز حرم مطهر سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام 14 برابر بزرگتر و توسعه خواهد یافت.

صحن حضرت زینب «س» یکی از پروژه های مهم ستاد بازسازی عتبات عالیات در کربلای معلی در راستای توسعه اعتاب مقدسه می باشد و موضوع احداث این صحن چند سال بین مسئولان عراق و تولیت حرم مطهر امام حسین «ع» و ستاد بازسازی عتبات عالیات ایران مورد بحث و بررسی بود و سرانجام مقرر شد تا این پروژه بسیارمهم را ایران انجام دهد.روند اجرایی احداث این صحن از سال 1394 آغاز شده است و در حال حاضر نیز حدود 47 درصد پیشرفت داشته است.با توجه به سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب «س» همه دوستداران و محبّان اهل بیت علیهم السلام می توانند به منظور سهیم شدن در ثواب توسعه حرم مطهر حضرت سیدالشهداء «ع» و ساخت صحن و شبستان عقیله بنی هاشم حضرت زینب «س» به عنوان باقیات و صالحات ماندگار با مشارکت در این پروژه و با اهدای نذورات نقدی وغیر نقدی خود سهمی درتوسعه حرم مطهر داشته باشند.

انتهای پیام/

 

  • ستاد عتبات عالیات گنبدکاووس